Kategoriler: Siyaset

Yurttaşın kahrı, Yeni Şafak’ın sevinci oldu

Türk Lirası’nın yabancı para birimleri karşısında yaşadığı büyük değer kayıplarıyla birlikte temel tüketim ürünlerine gelen zamlar yurttaşların alım gücünü büyük oranda düşürdü. Ekonominin geniş halk kesimleri açısından kapkara olan bu tablosunda iktidara yakın Yeni Şafak gazetesi ise övünülecek bir yan buldu.

Bugün “Havalimanında ihracat bandı” başlıklı manşetine “bavul ticareti”nde kırılan rekoru taşıyan gazete, Türkiye’de fiyatları kendi para birimlerine göre hayli ucuzlayan ürünleri satın alıp ülkelerinde tekrar satmak üzere toplu şekilde alanların oluşturduğu trafiği “Sadece kara ve havayolu ihracatında değil, “bavul ticareti”nde de rekor kırılıyor. İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali, satın aldıkları malları ülkelerine götürmek isteyenlerin oluşturduğu uzun kuyruklarla doldu. Birçok yolcu sabah uçağıyla İstanbul’a gelip akşam 70-80 kilo tutan kolilerle dönüyor” diyerek anlattı.

ÇİN YERİNE TÜRKİYE

Haberde İstanbul’un başta Laleli gibi alış veriş merkezlerinden aldıkları tekstil ağırlıklı malları ile İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ne gelen bavulcuların en büyük mücadelesinin burada başladığı aktarılarak “En az 70-80 kilo tutan ortalama koliler nedeniyle, bagaj işlemlerini yapan görevliler arasında yaşanan çok sıkı pazarlık, zaman zaman da tartışmalara yol açıyor. Ancak yolcular yolcu başı 23 kilo olan bagaj ağırlığının, kat kat üzerindeki yükün bedelini ödeyerek ülkesine taşıyor” denildi.

Bavul ticareti yaparak geçimini sağlayan Tahir Davut isimli ve Çad vatandaşı olduğu belirtilen bir kişinin açıklamasına da yer verilen haberde Davut’un “Biz Türkiye ile çalışmaktan çok memnunuz. Hem ürün kalitesi hem de ücretlerde bize çok yardımcı oluyorlar. Ayda 2 defa Çad’a tekstil ve ayakkabı gönderiyorum. Bugün 98 koli gönderiyorum. İçinde tekstil ürünleri ile ayakkabı var. Önceden Çin’i tercih ediyorduk, ancak ürün kalitesi ve güven dolasıyla artık Türkiye’yi tercih ediyoruz” ifadeleri aktarıldı.

İşte Yeni Şafak’ın manşeti:

Paylaş

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.