Kategoriler: Dünya

Yunan basınından dikkat çeken yazı: ‘Atina, Türkiye karşısında her olasılığa hazırlanıyor’

Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde Ege ve Doğu Akdeniz’de gerginlik yaşanırken, Yunan basını, Atina yönetiminin, “Ankara’nın Yunanistan’ın Ege ve Doğu Akdeniz’deki egemenliğine meydan okuma ve itiraz etme eğiliminin ‘diplomatik alandan gerçeğe’ dönüşebileceğine dair endişeleri olduğunu” duyurdu.

Yunanistan merkezli Kathimerini gazetesinde Vassilis Nedos imzasıyla yayımlanan yazıda, “Atina’da kimse Türkiye tarafından hayata geçirilen diplomatik gelişmelerin gerçek olduğuna inanmıyor” ifadelerini kullanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan’ı hedef alan ifadelerine yer verildi. Gazete, diplomatik sürecin bir süredir zorla ilerlediğini önümüzdeki aylarda sona erebileceğini öne sürdü.

İSRAİL CUMHURBAŞKANI ÖNCE YUNANİSTAN’A GİDECEK

Sözcü’de yer alan habere göre, Kathimerini, “Bu endişe, Ankara’nın son dönemdeki diplomatik faaliyeti ile de pekiştirilmektedir” ifadelerinde bulundu. Gazete, Türkiye’nin, ABD dahil Yunanistan’ın ortaklarına öneriler getirdiğini de vurguladı.

Kathimerini, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un 9-11 Mart tarihlerinde Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştireceğini belirtirken, “Yunanlılara İsrail-Türkiye yakınlaşmasının boyutu konusunda güvence vermek amacıyla 24 Şubat Perşembe günü Atina’ya gidecek” ifadelerinde bulundu.

‘OPERASYON DÜZEYİNDE HER OLASILIĞA HAZIRLANIYOR”

Gazete ayrıca, Türkiye ile İsrail arasındaki yakınlaşmanın Yunanistan ile ilişkileri nasıl etkileyeceğini ‘zaman gösterecek’ ifadelerinde derken yazıya, “Dahası, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki ilişkileri normalleştirme süreci daha da hızlı ilerliyor ve Mısır, Ankara’nın hamleleriyle ilgili endişelerini dile getiren tek ülke olarak kaldı” ifadeleriyle devam etti.

Kathimerini’de yayınlanan haberde en dikkat çeken kısım ise; “Bu arada Atina da operasyon düzeyinde her olasılığa hazırlanıyor” ifadesi oldu. Gazete, “Türk insansız hava araçları ve aynı zamanda Ankara’nın siber ve diğer hibrit savaş biçimlerindeki deneyimi, Atina’yı büyük veriye ve yapay zekaya dayalı organize bir sistemi oluşturmaya itti. Bu sayede, Thorax projesi birkaç gün önce ortaya çıktı” ifadelerinde bulundu.

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.