Kategoriler: Spor

Yayın ihalesindeki yeni teklifin ayrıntıları ortaya çıktı

Türk futbolundaki yayın ihalesinde yeni bir gelişme yaşandığı öğrenildi. 14 Şubat’ta yapılan ilk ihaledeki teklifleri yetersiz bulduğu belirtilen Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), 2. ihaleden de istediği sonucu alamadığı kaydedildi. Son ihalede yapılan en yüksek teklifin yıllık 2.1 milyar TL olduğu öne sürüldü.

NTV’nin haberine göre, ilk ihaleye yıllık 2 milyar TL ile giren kuruluş, yenilediği teklifinde %5 artışa gitti ve teklifini 2.1 milyar TL’ye çıkardı.

100 milyon TL artış ile 2.1 milyar TL’ye yükselen teklifin, diğer tekliflerden yüksek olmasına rağmen TFF ve kulüplerin beklentilerini karşılamadığı ifade edildi.

Federasyonun, 24 Şubat Perşembe günü yapılacak ihale komisyonunda teklifleri tekrar gözden geçireceği, 28 Şubat Pazartesi günü ise nihai kararını vereceği öğrenildi.

Süper Lig ve TFF 1. Lig kulüpleri, bu sezon için yayın ihalesinden yaklaşık 2 milyar 650 milyon TL gelir elde ediyor.

TFF’NİN SÜPER LİG TV ÇIKIŞI

TFF Başkanı Nihat Özdemir, geçen hafta yayın ihalesiyle ilgili konuşmuştu. Özdemir, “Kulüplerimize uygun, yeterli teklif gelmezse bir Süper Lig Televizyonu kurma alternatifimiz var” demişti.

Yayın ihalesiyle ilgili olarak ise Nihat Özdemir yeni bir açıklama yaparken “Pazartesi günü yayın ihalesini yaptık. 15 tane teklif geldi. Katılanlara cuma günü saat 17.00’ye kadar süre verdik. Revize edilmiş teklifleri bekliyoruz. İlgi ve alaka var ancak elimizden geldiğince bu yayın fiyatını yükseltmeye çalışıyoruz. İnanıyorum ki teklif verenler, asıl tekliflerini henüz vermedi. Rekabeti artırmak için fiyatı yükselteceklerdir. Daha yüksek teklif gelmesini bekliyoruz. Kulüplerimizin maksimum bedel almasını isteyen bir federasyonuz. Beklediğimiz teklif gelmezse Süper Lig Televizyonu gibi bir televizyon kurulur. Kulüpler, dekoder satışı yapar ve gelir paylaşımı yapılır. Bu da düşüncemiz içerisinde var” ifadelerini kullandı.

Paylaş

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.