Kategoriler: Spor

Vincent Aboubakar’dan Salah sözleri: Beni etkilemedi

Kamerun’un golcü ismi Vincent Aboubakar, Mısır ile oynanacak Afrika Uluslar Kupası yarı final maçı öncesi Mohamed Salah için dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Attığı gollerle takımının yarı finale kadar gelmesinde pay sahibi olan Vincent Aboubakar, takımın başarısına odaklandığını söylerken, “Turnuvanın gol kralı olmaktansa Afrika Uluslar Kupası’nı kazanmayı tercih ederim. 4 maçta 6 gol atmak tabii ki beklentilerimin de ötesinde. Kariyerimde başardığım şeylerin hiçbiri tesadüf değildi. İstikrarlı bir şekilde futbol oynadım. Takım olarak iyiysek ben de fırsatları değerlendirdim. Herkes kapasitesi ne kadarsa o kadar oynar zaten” dedi.

Sahadayken tek arzusunun kazanmak olduğunu kaydeden Aboubakar, “Bence sorumluluk sahibi tüm futbolcular için durum aynı. Ben de bu turnuvada Kamerun forması giyen biri olarak en üst başarıyı hedefliyorum” diye konuştu.

2017’den sonra Porto ve Beşiktaş formalarını giymesi ve halihazırda Körfez’de oynamasıyla ilgili olarak ise 30 yaşındaki golcü oyuncu, “Hangi ülkede ya da kıtada oynadığının bir önemi yok; iyi futbolcu iyi futbolcudur. Sadece yeteneklerinize ve kalitenize güvenmeniz gerekiyor. İyi bir oyuncuysanız, kendinizi zorlamadan bile kaliteniz ortaya çıkar” açıklamalarını yaptı.

“OYNADIĞIM HER YERDE OLUMLU ETKİ BIRAKTIM”

Her futbolcunun oynadığı turnuvada iz bırakmak istediğini daydeden Vincent Aboubakar, “Bir noktada insanların sizin hakkınızda olumlu düşünceler içinde olmasını beklersiniz. Gittiğim tüm kulüplerde, biraz karmaşık bir başlangıç yaptığım Valenciennes hariç, hakkımda sadece olumlu şeyler söylenecek. Nereye gitsem başarının kilit unsurlarından biri oldum. Takım arkadaşlarıma yol göstermeye çalıştım. Ben doğam gereği böyleyim” ifadelerini kullandı.

“SALAH BENİ ETKİLEMEDİ”

Rakip takımdaki Mohamed Salah’ın sorulması üzerine de Kamerun’un golcü oyuncusu Vincent Aboubakar, “Daha önce onu nasıl görüyorsam öyle görüyorum. Premier Lig’de harika bir sezon geçiriyor. Ülkesinin turnuvada ilerlemesine yardımcı oldu. Ona bol şans diliyorum. En iyi kimse o kazansın. Ancak, Salah beni pek etkilemedi. Açıkça söylüyorum, çünkü ben dürüst bir insanım. Olayları farklı açıdan görürüm. Beni etkileseydi, ‘Salah’tan etkilendim’ derdim. Ancak, beni pek etkilemedi. O iyi bir oyuncu, çok gol atıyor ama oyun içerisinde üretken biri değil. Tabii ki Premier Lig’de iyi işler yapıyor çünkü yıllardır çok iyi performans gösteren Liverpool’da oynuyor. İyi oyuncu ama Mbappe seviyesinde biri değil” sözleriyle düşüncelerini aktardı.

Kamerun’un yarı finale çıkmasında önemli pay sahibi olan Vincent Aboubakar, ülkesinin kaptanlığını yapıyor. Aboubakar, A Grubu’nda Burkena Faso’yu 2-1 ve Etiyopya’yı 4-1 yendikleri maçlarda 2’şer gol attı. Aboubakar, 1-1 sona eren Yeşil Burun maçında takımının tek sayısını kaydetti. Aboubakar, 2-1’lik Komorlar galibiyetinde rakip ağları bir kez havalandırdı bir de asist yaptı.

Paylaş

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.