Kategoriler: Dünya

Uzman isimden Covid-22 uyarısı: Daha ölümcül olabilir

“Covid-22” terimi, İsviçre’deki ETH Zürih’te Sistemler ve Sentetik İmmünoloji Profesör olan Doktor, Sai Reddy‘nin açıklamalarından ortaya çıktı.

İngiltere Merkezli The Sun için yazan Vanessa Chalmers‘a göre Reddy, 2022’de “büyük bir risk” oluşturabilecek yeni bir varyantın ortaya çıkabileceği konusunda uyardı. Charlmers yazısında, “Buradaki vurgu; ‘olabilir’ kelimesi üzerindedir. Reddy’nin bir zaman makinesi yoksa henüz 2022’de değiliz” dedi.

Bildirildiğine göre, “Covid-22 şu anda tanık olduklarımızdan daha kötü olabilir” diyerek bu olasılığa “Covid-22” olarak atıfta bulunan Reddy, Alman basın yayınına konuşurken de Delta varyantı için “Covid-21” terimini kullandı.

Reddy, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında “Böyle bir varyant ortaya çıkarsa, bunu mümkün olduğunca erken tespit etmeli ve aşı üreticilerinin aşıyı hızla yeni varyantı kapsayacak şekilde uyarlamasını sağlamalıyız” dedi.

MUTANT TEHDİDİ

İngiltere’de hükümete danışmanlık yapan bilim insanları, çok da uzak olmayan bir gelecekte ortaya çıkabilecek potansiyel senaryoları inceleyen bir makalede süper mutant tehdidini açıkladı.

Uzmanlar, Beta varyantının daha bulaşıcı Alfa, Gama veya Delta varyantlarıyla birleşmesi halinde gelecekteki ortaya çıkabilecek aşılara dirençli olabileceğini söylemişlerdi. “Rekombinasyon” olarak bilinen bu süreç ise artan ölüm oranları nedeniyle sağlık sistemlerinin zorlanmasına yol açabileceği belirtilmişti.

Araştırmacılar, aynı zamanda İngiltere’nin şu anki üçüncü pandemi dalgasından çıkar gibi göründüğü için hükümetin “kayıtsız olmaması gerektiği” konusunda uyarıda bulunmuştu.

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

3 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

3 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

3 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

3 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

3 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

3 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.