Yeni uygulamanın önemli ve anlamlı ancak eksik olduğunu, bütünsel bakılması gerektiğini söyleyen Reis Gıda Kurucusu Mehmet Reis, “Buğday, arpa ve mercimekte ekimler şubat sonunda bitti. Çiftçi ekim yaparken fiyatlardan dolayı gübreyi az attı. Nohut, çeltik ve fasulye ekimi ise yapılacak nisanda, destekleme ile boş alanlara bunlar ekilebilir. Ama bu destekleme gübre, elektrik, akaryakıt gibi girdilerde yapılırsa faydası olur. Çiftçiye iklim değişikliğine uygun tohum ve ucuz akaryakıt, elektrik gübre verilmeli” dedi.
Türkiye’nin ithal ettiği bütün ürünleri yetiştirebileceğini söyleyen Reis, “Önümüzdeki dönemler için uzun dönemli ve gerçekçi planlamalar yapılmalı. Örneğin, buğdayda 20 milyon ton iç tüketim var. Ama tohum ve yem olarak da kullanıyoruz, ihraç da ediyoruz. Yani 20 milyon bize yetmez. En az 27-28 milyon ton buğday üretilmeli” diye konuştu.
İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…
Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…
UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…
Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…
UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…
Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.