Kategoriler: Siyaset

Ümit Özdağ’ın hedefi Akşener: “Erdoğan için istiyor”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hedef aldı.

Anayasa tartışmalarına değinen Özdağ, “Erdoğan Türkiye’nin gündeminde hiç olmaması gereken bir anayasa değişikliği tartışması başlatmıştır. Haziran 2023 seçimlerine iki seneden az bir süre varken, ekonomi çökerken, dış ilişkiler tam bir kaos içinde iken en son 2 sene önce değişmiş bir anayasa neden Erdoğan tarafından değiştirilmek istenir? Yoksa gizli gizli hazırlanan anayasa tasarısı konusunda taraflar uzlaştı da artık iş parlamenter demokrasiye geri dönüş adı altında Erdoğan’a hayat öpücüğü vermeye mi geldi?” ifadelerini kullandı.

2023 seçimlerine ilişkin ise Özdağ, “Başkanlık seçimleri şeklinde yapılacak olan 2023 seçimleri sonrasında Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan olmayacak. Kaçınılmaz çöküş, kaçınılmaz şekilde devam ediyor. Erdoğan, bu çöküşü durdurmak için birçok seçenek üzerinde çalışıyor. Bu seçeneklerden birisi de hiç şüphesiz yüzde 51 değil, yüzde 30’lar ile iktidar veya en kötü şartlarda iktidarın büyük ortağı olunacak bir parlamenter demokrasi.” dedi.

Özdağ, sözlerinin devamında da ‘Cumhurbaşkanı adayı değilim, başbakan olacağım’ diyen Akşener’e göndermede bulunarak “Bugün kim “başbakanlık istiyorum” diyorsa bilin ki, bunu kendisi için değil, Erdoğan için istiyordur. 2023 seçimlerinden önce kim parlamenter demokrasiye geçelim diyorsa bilin ki, yüzde 51 alamayacak Erdoğan’ın yüzde 30 küsurlar ile iktidarda tutmak için istiyordur. Türk Milleti kendisine kurulan bu oyunu görmelidir.” diye konuştu.

Paylaş

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.