Kategoriler: Ekonomi

Ücretlere enflasyon zammı hayal kırıklığı yarattı: Emekli 2500 TL’ye mahkûm

– Memur ve memur emeklisi: Erdoğan açıklamasında, memurların ocak ayındaki yüzde 5’lik toplusözleşme dönem zammını, yüzde 2.5 artışla yüzde 7.5 olarak uygulama kararı aldıklarını söyledi. Bu durumda memurların ilk altı ay zammı yüzde 29.97’ye çıkmış oldu. Erdoğan ise memurların maaş artış oranını yüzde 30.5’e çıkardıklarını bildirdi. Buna göre en düşük memur maaşının 6 bin 342 TL’ye çıkması bekleniyor. Erdoğan memur emeklileri ile ilgili herhangi bir şey söylemediği için en düşük memur emekli aylığının yüzde 27.47 artış ile 4 bin 176 TL olması öngörülüyor.

– En fazla iki ay gider: Birleşik Kamu-İş Başkanı Mehmet Balık, yıllık enflasyonun yüzde 78.4 olduğuna dikkat çekerek yüzde 56.8 oranında zam yapılması gerektiğini vurguladı. Yeni yılın ilk saatlerinde zam üstüne zam geldiğine işaret eden Balık, yoksulluğun tükettiği emekçilerin açlığa sürüklendiklerini vurguladı. Balık, “Ocakta alınan zam en fazla iki ay gider. Sonrasında o da düşer” dedi.

– Enflasyon farkı zam değil: Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci, “enflasyon farkının zam olmadığını” söyledi. Enflasyon farkının “sıfır zam” anlamına geldiğini belirten Kahveci, “Memur ve emeklilerimiz için artık bıçak kemiğe dayanmış, bu bütçeyle yaşamak imkânsız hale gelmiştir” dedi.

– İşçi ve işçi emeklisi: Cumhurbaşkanı Erdoğan düşük maaş alan emeklilerle ilgili yeni bir alt sınır belirlediklerini söyledi. Erdoğan, hiçbir emeklinin 2 bin 500 liranın altında maaş almayacağını belirtti.

– Kamu işçileri: Kamudaki yaklaşık 700 bin işçi, geçen yılın ikinci 6 ayında yüzde 5 zam almıştı. Bu işçilerin yüzde 20.47 oranında enflasyon farkı oluştu. Bu yılın ilk altı ayındaki yüzde 5 sözleşme zammı ile birlikte, bu işçilerin ücretlerindeki toplam artış yüzde 25.47 olacak.

Paylaş

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.