Kategoriler: Dünya

Türkiye ile BAE arasında ‘Medya ve İletişim Alanlarında İş Birliği Protokolü’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın bugünkü Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyareti kapsamında Türkiye ile BAE Hükümeti Arasında Medya ve İletişim Alanlarında İş Birliği Protokolü imzalandı.

Türkiye adına İletişim Başkanı Fahrettin Altun, BAE adına Medya Ofisi Başkanı Saeed al Eter‘in imzaladığı protokol ile iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin artırılmasının, medya ve iletişim alanlarında ilişkilerin geliştirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

AMAÇ ‘DAHA YAKINDAN TANIMAK’

Protokole göre iki ülke, birbirlerinin mevcut ekonomik, siyasi, kültürel ve sosyal hayatlarını daha yakından tanımak ve iletişim faaliyetleri hakkında görüş alışverişini sağlamak amacıyla her yıl medya ve iletişim dünyasından temsilcilerin karşılıklı ziyaretlerini teşvik edecek.

Türkiye ve BAE’den medya mensupları ve kanaat önderlerinin periyodik olarak bir araya gelmesini sağlayarak ortak etkinlikler düzenlenecek.

Ayrıca iki ülkenin genç gazeteci ve medya mensupları ile teknik elemanlarına karşılıklı staj ve eğitim imkanları sağlanması yönünde girişimde bulunulacak. Tarafların ülkelerinde mesleki çalışmalarını yürüten diğer ülkenin medya mensuplarına da gerekli yardım ve kolaylığı sağlanacak.

“İKİ ÜLKE GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRECEK”

İki ülkenin gerekli iç yasal usullerinin tamamlanmasının ardından yürürlüğe gireceği belirtilen protokülle ilgili İletişim Başkanı Altun, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Altun, yaptığı paylaşımda, “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında Medya ve İletişim Alanlarında bir işbirliği protokolü imzaladık. Bu önemli protokolle birlikte iki ülke, medya ve iletişim alanında güçlerini birleştirecek. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

SEDAT PEKER BAE’DE BULUNUYOR

Öte yandan Sedat Peker, nisan ayında başladığı ve Türkiye’deki bir dizi suç örgütü ve yolsuzluk olaylarıyla ilgili ifşaatlarını Birleşik Arap Emirlikleri’nden yayınlıyordu.

YouTube kanalından yayın yapan Peker, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Başbakan Binali Yıldırım‘ın oğlu Erkam Yıldırım gibi birçok isimle ilgili çarpıcı iddialar ortaya atmış ve Türkiye’nin gündemine oturmuştu.

Geçen günlerde Kıbrıs’ta öldürülen kumarhaneci Halil Falyalı‘yı gündeme getiren Peker, bir süredir, iddiaya göre Türkiye ile yakınlaşma sonrası BAE devletinin baskılarıyla ifşaatlarına son vermişti.

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

3 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

3 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

3 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

3 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

3 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

3 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.