Çeşme Belediyesi, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve İzmir Sinema Kültür ve Eğitim Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Kıyıdan Kıyıya Türkiye Yunanistan Film Festivali”, 19-24 Ağustos tarihlerinde Çeşme’de yapılacak. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ın tam destek verdiği festivalin sanat yönetmenliğini oyuncu Gizem Erman Soysaldı ve yönetmen Yusuf Saygı üstleniyor.
Kıyıdan Kıyıya Film Festivali, sürdürülebilirlik prensipleri çerçevesinde Türkiye`de gerçekleşecek ilk film festivali olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve WWF- Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) arasında imzalanan Plastik Atıksız Şehirler Ağı (Plastik Smart Cities) protokolü kapsamında pilot ilçe olan Çeşme, sürdürülebilirlik konusunda atmış olduğu adımları, bu festival ile bir üst basamağa taşıyacak.
KIRMIZI HALI YERİNE YEŞİL HALI
Alışılagelmiş kırmızı halı seremonisi yerine, sürdürülebilirliğe vurgu yapmak için “yeşil halı” seremonisi yapılacak olan Kıyıdan Kıyıya Film Festivali bu özelliğiyle karbon ayak izimizi azaltmayı da hedefliyor. Plastik Smart Cities kapsamında tek kullanımlık plastik kullanımının durdurulmasının hedeflendiği ve bu konuda girişimlerin yapıldığı Çeşme’de, festival boyunca tedarik, adil ticaret, catering, atık, ulaşım, konaklama, enerji gibi konularda sürdürülebilir yaşam prensiplerine uygun olarak hareket edilecek.
KIYI TEMİZLİĞİ YAPILACAK
Festival boyunca davetli yönetmen ve oyuncularla birlikte her sabah Çeşme’nin ayrı bir kıyısında, kıyı temizliği ve su altı çekimleri yapılacak. Gündüzleri yönetmenlik, kamera önü oyunculuk ve sürdürülebilir yaşam üzerine atölye ve söyleşilerin düzenleneceği festivalde Türkiye ve Yunanistan’dan seçilmiş 6 uzun metraj film, Alaçatı anfi tiyatroda gösterilecek. Programda “Hayaletler” (Azra Deniz Okyay), “Körfez” (Emre Yeksan), “Bilmemek” (Leyla Yılmaz) , “Unutma Beni İstanbul” (Stergios Niziris, Josefina Markarian, Eric Nazarian, Stefan Arsenijevic, Aida Begic, Omar Shargawi, Hany Abu-Assad), “Journey Through Smyrna” (Chrysovalantis Stamelos) ve “Apples” (Christos Nikou) filmleri izleyici ile buluşacak.
CİNSİYET VE FIRSAT EŞİTLİĞİ YARATMAYI AMAÇLIYOR
Festival, farklı kökene sahip kültürel topluluklar için, sinemanın sunduğu estetik ve bilgilendirici araçlarla ortak bir tartışma zemini yaratmayı ve Türkiye ve Yunanistan’dan sinemacılar arasındaki ortak çalışmayı teşvik etmeyi amaçlıyor. Kıyıdan Kıyıya Film Festivali sinema ve televizyon dünyasında cinsiyet ve fırsat eşitliğini yaratmayı amaçlayan 5050×2020 taahhüdünü imzaladı.
İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…
Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…
UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…
Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…
UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…
Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.