Kategoriler: Dünya

Teksas’ta 60 yaşındaki isim 38 yıl önce işlediği cinayetten tutuklandı

Teksas polisi, Kaliforniya’nın kötü şöhretli “Golden State Katili”ni teşhis etmek için kullanılan DNA teknolojisinin yardımıyla 38 yıllık bir soğukkanlı cinayet davasında 60 yaşındaki bir kişiyi tutukladı.

Insider‘ın aktardığına göre, Dallas İlçe Bölge Savcısı yaptığı açıklamada, 60 yaşındaki Edward Morgan’ın cuma günü tutuklandığını ve Mary Jane Thompson’ın ölümünde cinayet ile suçlandığını söyledi. 21 yaşındaki Thompson, 13 Şubat 1984’te Dallas’ta bir deponun arkasında cinsel saldırıya uğrayarak öldürülmüştü.

Dallas Polis Departmanı 2009 yılında davayı yeniden açtı ve genç kadının otopsisi sırasında toplanan örnekleri kullanarak DNA testi yaptı. Bir erkeğe ait DNA tespit edildi, ancak belirli bir kişiyle eşleştirilemedi ve vaka tekrar soğudu.

Dava 2018’de yeni test türlerini denemek için tekrardan açıldı, FBI 2020’de soruşturmaya katıldı ve adli genetik şecere analizine gönderildi, aynı test Golden State Katili olarak da bilinen Joseph DeAngelo’yu tanımlamak için kullanılmıştı. DeAngelo, 2020’de 1970’lere kadar uzanan bir dizi tecavüz ve cinayetten suçlu bulundu ve ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Yetkililer, Morgan’ın şüpheli olarak tam nasıl tanımlandığını söylemedi, ancak bölge savcılığı, bu hafta ek DNA testinin Thompson’ın otopsisi sırasında toplanan DNA ile eşleştiğini doğruladı.

Dallas İlçe Bölge Savcı Yardımcısı Leighton D’Antoni yaptığı açıklamada, Thompson’ın davasını çözmek için çalışan çok sayıdaki kolluk kuvvetlerini överek, “Birlikte çalışarak Dallas’ın gördüğü en zor vakaları çözmeye devam ediyoruz” dedi.

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.