Kategoriler: Kültür Sanat

Sanatçılar, orman yangınlarında halkın feryadına ses oldu

Bir haftayı aşan orman yangınlarına hükümet tarafından yeterli önlem alınmaması ve müdahale edilmemesine her kesimden tepkiler yağarken sanatçılar da sessiz kalmadı. Ünlü komedyen Şahan Gökbakar’ın yangın başladığından beri bölgeden yaptığı canlı yayınlarla adeta tek kişilik televizyon gibi halkı bilgilendirmesi sürerken Emre Kınay’ın videosunu paylaştığı isyanı bölge halkının tepkisine tercüman oldu. Emre Kınay, “Bir abim, ablam Marmaris’te, yeğenim Selimiye’de. Durdurulmuş yangın yok. TRT alenen yalan söylüyor. Azerbaycan’dan gelen 100 asker sahadayken her yangında koşan jandarma, piyade niçin bu yangında yok? TOMA’lar niye su sıkmıyor, çok mu zor İtalya’dan 40 tane uçak isteyip yangınların söndürülmesi? Ciğerimiz yanıyor. Kim yurtsever, kim değil, bugün anlaşılacak” dedi.

Nejat İşler’in sözleriyle noktalamak lazım: “Ülkemizin başına gelen en büyük felaket, bu iktidardır! Mücadele bir yana yangını fırsata çevirmek için Meclis’ten yasa geçirip açgözlü müteahhitleri sıraya soktular! Dayanışma ile ayakta duracağız, halka her tür kötülüğü yapan bu enkazı da yine hep birlikte kaldırıp atacağız!”

AHBAP KIZILAY’DAN ETKİLİ

Anadolu rock’ın sevilen sesi olması bir yana yardım ekibi AHBAP ile her yere yardım götüren, özellikle hayvanların barındırıldığı Angels Farm Sanctuary Türkiye’yi kuran Haluk Levent için ayrıca sayfalar dolusu yazmak gerek. Haluk Levent, cüppeli sarıklı tarikatçıların yardım ekibi diye dolaştığı Kızılay’dan daha fazla yardım yapıyor! Ayrıca yardımları da organize ediyor, örneğin son paylaşımlarında Manavgat’ta depoların dolduğunu ve yardım gönderilmemesi gerektiğini fotoğraflı bilgiyle paylaştı. Sistemsiz yardım yapılmamasını, hatta fidan için para gönderilmemesini bile istedi. Evet, Türk milleti cömert; evet, Türk milleti yardıma koşuyor ama bu milleti örgütleyen, yardımı koordine eden, felakete önlem alan, felaketi durdurmaya çalışan DEVLET yok ortada! O devlet, bu bölgeye yardım etmek için niye ayak sürüyor, bütün kıyıların Millet İttifakı’nın belediyelerine oy vermiş olmasının intikamını mı alıyor? Cumhurbaşkanı gelmiş, teselli edeceğine milletin kafasına çay atarken pop şarkıcısı cebinden verdiği parayla yardım toplayıp yolluyor belediyeye ve Orman Bakanı, yardıma gelecek uçak beğenmezken tarifsiz bir kibirle ormanları yanmaya bıraktıklarını ancak yerleşim yerlerini koruma kararı aldıklarını söyleyebiliyor!

Paylaş

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.