Kategoriler: Gündem

Samsun’da ses getiren ‘Onur Anıtı nöbeti’ sonlandı

Samsun’da Onur Anıtı’na düzenlenen saldırının ardından başlayan nöbet devam ediyor. Nöbete CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özgür Kahraman ile Karadeniz Bölgesi’ndeki 18 ilden Samsun’a gelen CHP il gençlik kolları başkan ve üyeleri de katıldı.

Milli Mücadele’nin ilk adımının atıldığı Samsun’da, Atatürk Anıtı’na yapılan çirkin saldırının ardından çok sayıda yurttaş, nöbetini sürdürdü. Kahraman ve çok sayıda CHP il gençlik kolları başkanı önceki gün, yakılan meşalelerle birlikte saat 20.00’den itibaren anıt önündeki nöbete katıldı. CHP gençlik kolları başkan ve üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’ndan Onur Anıtı’na kadar yürüyerek Atatürk posteri açtı. CHP’li gençler, Nâzım Hikmet’in “Güzel Günler Göreceğiz” şiirini okuyarak anıt çevresinde meşalelerle tur attı. Kahraman yaptığı basın açıklamasında, CHP gençlik kolları örgütleri olarak Samsun halkının onurlu duruşu ve iradesiyle dayanışmaya geldiklerini söyledi.

Düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Kahraman, “Samsun halkının yurtseverliğine, Atatürk’e olan sevgisine sevgi katmaya geldik. Bu tür anıtlara daha önce de saldırılar oldu. Yakılmak, yıkılmak istendi ama bu milletin gönlünden Mustafa Kemal Atatürk sevgisini koparmayı başaramadılar. Bu milleti Atatürk’ün yolundan alıkoymayı başaramadılar, başaramayacaklar” dedi. Basın açıklamasının ardından CHP’li gençler Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu.

ORTAK MESAJ PAYLAŞILDI

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.