Kategoriler: Dünya

Papa Francis, Kıbrıs Rum kesimi temaslarını tamamladı

Rum basınında yer alan habere göre, Papa’yı taşıyan uçak sabah saatlerinde Larnaka Havalimanı’ndan Yunanistan’a doğru hareket etti. Papa’yı uğurlamak için Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’in katılımıyla tören düzenlendi.

Papa, dün akşam, aralarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Din İşleri Başkanlığının Kıbrıs Rum Kesimi Temsilcisi ve Hala Sultan İmamı Şakir Alemdar’ın da bulunduğu Kıbrıs Rum kesimindeki din adamlarıyla bir araya geldi.

PAPALIK DÖNEMİNİN 35’İNCİ DIŞ GEZİSİ

Papa Francis, ziyaretinin ilk gününde Panaya Hariton Maronit Katolik Kilisesi’ni ziyaret ederek, rahipler, inananlar ve dini derneklerin temsilcileriyle görüştü. Daha sonra ise Rum lider Anastasiadis’e Rum Başkanlık Sarayı’nda ziyarette bulunan Papa, dün ise Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskopos’u 2. Hristomos’u ziyaret ederek Apostle Varnavas Katedrali’nde “Sen Sinod Meclisi” üyeleriyle buluştu. Papa Francis’in GKRY ziyaretinin, papalık döneminin 35’inci dış gezisi olduğu kaydedildi.

CUMHURBAŞKANI TATAR’DAN PAPA’YA DAVET

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 2-4 Aralık’ta Kıbrıs Rum kesimini ziyaret eden Papa’yı ziyaretinin ilk gününde KKTC’ye davet etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, yayımladığı mesajında bütün dinlere ve inançlara saygıları olduğunun altını çizerken, “Papa Franciscus’un sadece Güney Kıbrıs’ı ziyaret edecek olması da bir diğer üzüntü kaynağımızdır. Kıbrıs’ta iki ayrı halk vardır ve Kıbrıs’ta sadece Hristiyan olan Rumlar değil, Müslüman olan Türkler de yaşamaktadır. Kıbrıs’ın temel gerçeklerinden biri de budur” ifadelerine yer verdi.

Tatar’ın, dün de Birleşmiş Milletler aracılığı ile Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis’e mektup göndererek, KKTC’ye davetini yinelediği ancak Papa’dan karşılık bulmadığı öğrenildi.

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.