Kategoriler: Dünya

Omicron’un tespit edildiği ikinci ülke Botsvana açıkladı: İlk vakalar nereden geldi?

Nerede ortaya çıktığı bilinmeyen ancak ilk olarak Güney Afrika Cumhuriyeti’nde, daha sonra da Botsvana’da tespit edilen Omicron varyantı birçok ülkeyi Güney Afrika’dan seyahatlere kısıtlama getirmeye ve başka önlemler almaya sevk etti.

Omicron varyantına ilişkin CNN’e konuşan Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi, ülkedeki ilk vakaların tespit edildiği kişiler arasında Avrupa’dan gelen diplomatların bulunduğunu açıkladı.

“SORUMSUZCA DİYEBİLİRİM”

Masisi, seyahat kısıtlamalarını ‘gereksiz’ olarak nitelendirirken, “Daha iyi bir ifade olmadığı için sorumsuzca diyebilirim” ifadelerini kullandı.

Botsvana’daki ilk vakalara dair “Söz konusu diplomatlar bazı ülkelerden geldiler ve Botsvana’ya ulaşmak için bir dizi ülkeden geçtiler” diyen Masisi, diplomatların uyruklarını belirtmedi ancak ‘bazılarının Avrupa’dan geldiğini’ ve ‘bazılarının başka yerlerde bulunmuş olduğunu’ söyledi.

Omicron’un tespit edildiği diplomatların Avrupa’dan Botswana’ya gelip gelmediği sorulduğunda Masisi, “Gerçekten öyle oldu” yanıtını verdi.

Botsvana geçen hafta yapılan bir açıklamada, ülkede diplomatik bir görev kapsamında bulunan yabancı diplomatlardan dördünde koronavirüsün bazı mutasyonlarının incelendiğini bildirmişti. Ülkeye 7 Kasım’da giden ve 11 Kasım’da Botsvana’dan ayrılan söz konusu diplomatlarda koronavirüsün Omicron varyantı tespit edilmişti.

Ülkede şimdiye dek 20 Omicron vakası belirlendi.

“VİRÜS JEOPOLİTİKLEŞTİRİLMEMELİ”

Botsvana Devlet Başkanlığı sözcüsü Batlhalefi Leagajang, diplomatların uyruklarını açıklamayacaklarını ifade ederek, buna gerekçe olarak da, ‘virüsün jeopolitikleştirilmemesi gerektiğini’ göstermişti.

Daha önce de Güney Afrika Cumhuriyeti, yeni varyantı erken tespit ettikleri için cezalandırıldıklarından şikayet ederek seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasını istemişti.

-Sputnik

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

3 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

3 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

3 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

3 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

3 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

3 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.