Kategoriler: Spor

Olimpiyat Komitesi Pekin’deki cinsiyet eşitliğine vurgu yaptı

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) pazartesi günü düzenlediği olağan basın toplantısında konuşan IOC Sözcüsü Mark Adams, olimpiyatlardaki cinsiyet eşitliğinin ve kadınların görünürlüğünün desteklenmesi çabalarıyla ilgili yaptığı yorumda, 2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları etkinliklerinin yüzde 53’ünde kadınların yer aldığını söyledi.

Güney Kore’nin PyeongChang bölgesinde gerçekleştirilen bir önceki olimpiyatta bu oranın yüzde 46 olduğu aktarıldı.

Adams, “PyeongChang’daki yüzde 46’lık oranla karşılaştırdığımızda Pekin’deki etkinliklerimizin yüzde 53’ünde kadınlar yer alıyor. Programda cinsiyet eşitliği ve görünürlüğünü öne çıkarmak için birçok detaya dikkat ediyoruz. Örneğin, kayakla atlamadaki madalya etkinliği, ilk gün yapılan kadınlar finalinin ardından düzenlendi ve bu da bazı simgesel görüntülerin ortaya çıkmasını sağladı” diye konuştu.

Olimpiyat Oyunları’ndaki cinsiyet eşitliğini “stratejik bir öncelik” olarak nitelendiren Adams, “Olimpiyat Oyunları, dünya genelinde cinsiyet eşitliğini öne çıkarmak için mükemmel bir platform. Uluslararası federasyonlar, Ulusal Olimpiyat Komitesi, yayıncılar ve kendi Olimpiyat Yayınları Servisi (OBS) sistemimiz ile yakından çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sözcü, IOC’nin Paris 2024’te tam olarak 5 bin 250 erkek ve 5 bin 250 kadın sporcuyla yüzde 50’lik kadın katılımı hedefi koyduğunu da hatırlattı.

2022 Pekin Olimpik ve Paralimpik Kış Oyunları Organizasyon Komitesi (BOCOG) Sporcular Komisyonu Başkanı Yang Yang de olimpiyattaki kadın sporcuların diğerlerine ilham verebilmesinin ve kadınların kilit noktadaki düzenleyici rollerde yer almasının önemine dikkat çekti. Yang, yaptığı açıklamada, “Umuyoruz ki onları daha iyi performans göstermeleri için cesaretlendirebilir ve daha çok kadını kendi limitlerini zorlamaları için teşvik edebiliriz” diye konuştu.

Exarchos, “Oyunların yayımlanmasından sorumlu olarak betimleme kurallarımız, klişeleştirmeden nasıl kaçınılacağı ve erkekler ile kadınların aynı temel altında nasıl birleştirileceği ile ilgili, ki bu da ancak onların sportif hünerlerini anlatarak gerçekleştirilebilir” derken buna ilave olarak, Olympics.com’daki içeriklerin yüzde 37,1’inin kadın, yüzde 30,1’inin her iki cinsiyetten ve yüzde 32,5’inin de erkek sporcularla ilgili olduğunu aktardı.

Fotoğraf: Zhang Yuwei/Xinhua

Paylaş

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.