Kategoriler: Gündem

Öğrencilere okul öncesi ‘ucuz ev’ tuzağı

Trakya Üniversitesi’ne bağlı yerleşkelerde yaklaşık 40 bin öğrencinin örgün eğitim gördüğü merkez nüfusu 180 bin olan Edirne’de, kiralık ev fiyatlarında yüzde 50 artış yaşandı.

Yaşanan zam artışıyla birlikte öğrenciler, veliler ve emlakçılar zor günler yaşıyor. Kiralarda yaşanan fiyat artışını fırsat bilen dolandırıcılar da, internet üzerinden sahte ilanlarla vatandaşları dolandırmaya başladı. Başkalarının evlerini internet sitelerinde daha ucuz fiyata kiralık ev olarak paylaşan dolandırıcılar, evi kiralayan kişiden kapora aldıktan sonra kayıplara karışıyor.

‘EVİ GÖRMEDEN PARA VERMEYİN’

Önümüzdeki günlerde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte kiralık evlerde ihtiyaç patlaması yaşanacağını söyleyen Trak Feda, her sene bu sezonda merdiven altı emlakçıların ortaya çıktığını belirten Feda, dolandırıcılık olaylarına da vurgu yaptı.

İnternet üzerinden yapılan görüşmelerde ve yapılan kapora ödemelerinin dolandırıcılıkla sonuçlandığını önemle ifade eden Feda, aynı evin 5-6 kişiye kiralandığı yönünde şikayetler oluştuğunu açıkladı. Feda, “Bu anlamda çok dolandırıcı ve mağdur var. Ev kiralamak isteyenler internet sitesi üzerinden, evi, ev sahibini görmeden uzaktan para göndermesinler, doğruluğundan emin olsunlar” dedi.

‘ÖĞRENCİYİ TİCARİ AMAÇ GÖRMEYELİM’

Feda, “Edirne’de kiralık evlerin fiyatlarında en az yüzde 50 artış yaşandığını açıklayan Feda, 1 artı 1 bir evlerin bin 500 TL’ye, 2 artı 1 evlerin 2 bin TL’ye ve 3 artı 1 evlerin 3 bin TL’ye kiralandığını vurguladı.

Edirneli vatandaşlara öğrencilere sahip çıkmaları çağrısında bulunan Feda, “Gelen çocuklarımız bizim evlatlarımız. Gelen öğrenciyi bir ticari amaç olarak görmeyelim. Çoğumuzun çocuğu başka illerde okumakta biraz empati yapmamız gerekiyor. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi sahiplenelim” diye konuştu.

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.