Kategoriler: Ekonomi

Muhalefetten ocak ayı enflasyon verilerine tepki

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralıkta yüzde 36,08 olan yıllık enflasyonun yüzde 48,69’a yükseldiğini açıkladı. Bu oran Nisan 2002’den bu yana görülen en yüksek enflasyon olarak gerçekleşti.

Bağımsız bir kuruluş olan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise, aylık enflasyonu yüzde 15,52, yıllık enflasyonu yüzde 114,87 olarak hesapladı.

Ocak 2022 yılı için açıklanan enflasyon verilerine dair muhalefet kanadından vekiller sosyal medya hesaplarından hükümeti ve TÜİK’i eleştirdi.

”GERÇEKLERİ AÇIKLASAYDI..”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TÜİK’in gerçek verileri açıklamadığını şu sözlerle belirtti:

‘Dört kere başkanı değişti, yine de enflasyon yüzde 48. TÜİK gerçekleri açıklasaydı ne olurdu, siz düşünün. Erdoğan “Türkiye’yi en büyük 10 ekonomi arasına sokacağız” diyordu; açlık ligine düştük. Peki, Türkiye hangi ülkelerle aynı klasmanda?”

”İNCE GÖRÜYOR”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcı Burak Akburak’ın, TÜİK Başkanı’na ‘ince ayar’ göndermesi yaptığı ocak ayı enflasyon verilerine tepkisi şu şekilde:

”Futbolda milimetrik pas atan oyun kuruculara “İnceci” derler.Yeni Tüik Başkanımızın maşallahı var.Enflasyonu %48,69 ‘a ayarladı. İnce görüyor.”

”EKONOMİ DEHALARI”

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, ”TÜİK’e göre enflasyon aylık %11.10, yıllık %48.69 ENAG’a göre ise aylık %15.52, yıllık %114.87 Anlaşılan TÜİK “ekonomi dehaları” ile hesabı sarayda yapmış. Sokağın, pazarın enflasyonu ortada. TÜİK ve saray dışında bu rakamlara inanan var mı?’‘ sözleriyle TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Paylaş

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.