Kategoriler: Gündem

MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay’a çok sert ‘İmamoğlu’ tepkisi

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik sözlerine tepki gösterdi. Bakırlıoğlu, “Ülke büyük bir ekonomik kriz altındayken; işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk ayyuka çıkmışken sayın Akçay İstanbul’u gözlüyor ama gözleri kapalı” dedi.

Erkan Akçay, İstanbul’da yaşanan kar yağışı sonrası Ekrem İmamoğlu’na yönelik, “İstanbul’da sel felaketi yaşanırken Bodrum’da tatil yapan, deprem olunca Erzurum’a kayak yapmaya giden İmamoğlu, İstanbul’u kar esir alırken İngiltere Büyükelçisi’yle lokantada saatlerce balık keyfi yapıyor” demiş ve İmamoğlu’na 10 soru yöneltmişti.

Akçay’ın sözlerine tepki gösteren Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, şunları söyledi:

“SOMALI MADENCİYİ TEKMELEYEN YERKEL’İ ALKIŞLIYORDU”

  • Soma’lı madenciyi alçakça tekmeleyen Yusuf Yerkel’i, Almanya’ya ataşe olarak atayan AKP’lilerle beraber sırtını sıvazlayıp alkışlıyordu. Ülke büyük bir ekonomik kriz altındayken; işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk ayyuka çıkmışken sayın Akçay İstanbul’u gözlüyor ama gözleri kapalı. Sayın İmamoğlu’na soracağına, yaşanan doğal gaz krizi yüzünden elektrik verilmediği için şalteri indirilen, üretimi durdurulan fabrikaları sorsun. Sayın İmamoğlu’na soru soracağına, işçi, memur, emekli, çiftçi, üretici, esnaf neden zor durumda onu sorsun. Sayın İmamoğlu’na soru soracağına, Karayolları’nın sorumluluğunda olan Kuzey Anadolu Otoyolu’nda yaşananları AKP’lilere sorsun.

“HAZİNE’DEN 6 MİLYAR LİRANIN 5’Lİ ÇETEYE NASIL PEŞKEŞ ÇEKİLDİĞİNİ SORDU MU”

Bakırlıoğlu, Akçay’ın soru sorması gereken başka şeyler olduğunu belirterek, “Sayın İmamoğlu’na soru soracağına, Recep Tayyip Erdoğan’ın ıslak imzası ile Hazine’den 6 milyar liranın 5’li çeteye nasıl peşkeş çekildiğini sordu mu” dedi. Bakırlıoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

  • Ülkede, Manisa’da bu kadar olumsuzluk varken şahsım hükümetinin 15 bakanına tek bir soru önergesi vermeyen, tek bir soru soramayan Erkan Akçay’ın, sayın İmamoğlu’na on soru sorması oldukça düşündürücü. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, bu milletin çıkarları için, Manisa’nın sorunları için, halkın beklentileri için bir tek soru önergesi vermeyen birisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na on soru sorması kadar trajikomik bir durum yoktur. Bu durum bile seçmenin yüzüne bakamayacak durumda olan birisinin içinde bulunduğu acziyeti ifade etmek için yeterlidir.

“SÜREKLİ TARAF DEĞİŞTİREREK SİYASET YAPARSANIZ GÜN GELİR BU YÜZÜNÜZE VURULUR”

  • Bu Erkan Akçay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimi iptal edildikten olduktan sonra güya bizlere Osmanlı tokadı atmaya gelmiş ve Genel Başkanı ile birlikte sözde mitili sermeye gelmiş, ama İstanbul halkı farkı 800 bine çıkarınca ertesi gün arkasına bile bakmadan Ankara’ya dönmüş kişidir. Osmanlı tokadı atmaya geldikleri İstanbul’da seçmen yüzlerine bile bakmamış, kendilerine ‘demokrasi tokadını’ vurmuş ve Ankara’ya geri yollamıştır. Her geçen gün saraya ve avanesine benzeyen, AKP’den hiçbir farkı kalmayan, ahlâken ve duruş olarak AKP’nin kötü bir kopyasına dönen MHP ve Erkan Akçay, hazımsızlıkta da AKP ve saraya gün geçtikçe daha çok benzemektedir.
  • İstanbul’u CHP’nin kazanmasını hazmedemeyenler, son 70 yılın en yoğun kar yağışından kendilerine siyasi rant aramaktadırlar. İttifak ortaklarının yönettikleri büyükşehirlerde yağan kar yağışı sırasında yaşananlar ortadayken, yazın selden ve orman yangınlarından vatandaşın canı yanarken tepkilere kendi genel başkanları ‘Doğal afet sırasında siyaset yapmak ahlaksızlıktır, alçaklıktır, mendeburluktur’ derken herhalde bu sözleri bugünkü Erkan Akçay için söylüyordu. Unutmayalım ki siyaset bir duruştur. Onurlu ve dik durmak gerekir. Dün söylediklerinizi inkar ederek, sürekli taraf değiştirerek siyaset yaparsanız gün gelir bu yüzünüze vurulur.”

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.