Kategoriler: Gündem

Kumpas davası hakimlerinden Çalmuk’tan dikkat çeken sözler: ‘FETÖ’cüleri Erdoğan terfi ettirdi’

Balyoz kumpası davasının soruşturma ve kovuşturmasını yapan hakim ve savcılar hakkında “Devletin güvenliği ile siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama, görevi kötüye kullanma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından açılan davaya devam edildi.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nde görülen davanın bugünkü celsesine Balyoz kumpası mağdurlarından Mustafa Önsel, Hanefi Yıldırım, Yusuf Ziya Toker, Ahmet Küçükşahin ile adalet şehidi Ali Tatar’ın ağabeyi ve KUMPASDER Başkanı Ahmet Tatar katıldı.

“BİZZAT ERDOĞAN’DIR”

Gazeteci Müyesser Yıldız’ın kendi sitesinde kaleme aldığı haberine göre, sanıklardan Ergenekon kumpasında da görev yapmış olan Hüsnü Çalmuk, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Balyoz sanıklarından 7 isim hakkındaki beraat kararını bozduğunu hatırlattı.

Çalmuk “bu 7 kişinin ceza almasının kuvvetle muhtemel olduğunu” belirterek sözkonusu isimlerin yeniden yargılaması tamamlanana kadar bu davanın durdurulmasını istedi. Ayrıca, “Neyi savunmamız gerektiğini bilmeden savunma yapıyoruz. Hakkımızda FETÖ soruşturması olmasa, bu dava açılmayacaktı” iddiasında bulundu.

Hüsnü Çalmuk, Balyoz kumpasıyla yüzlerce askerin terfisinin engellenip FETÖ’cüleri önünün açılmasını sağladıkları suçlamasına karşılık olarak şunu söyledi: “Karşınızda MGK mı var, YAŞ üyesi miyim? Bunları yerleştiren ben değilim. Siyasi iktidardır, bizzat Erdoğan’dır. Benim verdiğim kararlar hukukidir.”

“BALYOZ’U SAVUNANLAR CUMHURBAŞKANLIĞI’NDA”

Balyoz kumpas davasında savcılık yapan Savaş Kırbaş ise halen İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde örgüt üyeliğinden yargılandığını, tek delilin de Balyoz davası olduğunu belirtip, bu iki davanın birleştirilmesini istedikten sonra şunları söyledi:

“Çetin Doğan, Cem Aziz Çakmak gibi sanıkların AHİM’e yaptığı başvuruya karşı Adalet Bakanlığı’nın gönderdiği savunmaya ulaşamıyorum. Bu savunmada imzası olanlar halen görevdeyken, Cumhurbaşkanı danışmanı olarak görev yaparken, ben terôr örgütü üyeliğinden yargılanıyorum.”

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.