Kyoto Valiliği Üniversitesi’ndeki bilim insanları, deve kuşu yumurtalarından elde edilen antikorları kullanarak morötesi (ultraviyole) ışığa maruz kaldığında parlayabilen maske geliştirdi.
Japon haber ajansı Kyodo News’un haberine göre, Yasuhiro Tsukamato liderliğindeki ekip, virüsün bulaşıp bulaşmadığını test edebilmeleri için maskelerin kolay bir yol sunacağını belirtti.
Tsukamoto, “Deve kuşu antikorlarını düşük maliyet ile büyük miktarlarda üretebiliriz. Gelecekte bu maskeleri herkesin kullanabileceği kolay bir test aracına dönüştürmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
2022 YILINDA PİYASADA
Bilim insanları yaptıkları açıklamada, maskelerin test aşamalarının devam ettiğini ve 2022 yılında piyasaya sürülmesi için hükümetten onay beklediklerini ifade etti.
SİSTEM NASIL İŞLİYOR?
Bilim insanları, koronavirüsün tehdit edici olmayan bir sürümünü deve kuşlarına enjekte ettiklerini ve daha sonra bu yumurtalardan büyük miktarda antikor elde ettiklerini ifade etti.
Araştırmacılar, test aşamasında ise kullanıcıların yüz maskesinin içine yerleştirilen çıkarılabilir özel bir filtre yardımıyla maskeye püskürtülen antikorlu boya sayesinde, kişinin koronavirüse maruz kalıp kalmadığını morötesi ışık altında anlayabildiklerini kaydetti.
İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…
Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…
UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…
Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…
UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…
Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.