Kategoriler: Gündem

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şener’den “Omicron rehaveti” uyarısı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Şener, dünyayı ve Türkiye’yi etkileyen Kovid-19 salgınında artan varyant çeşitliliğine bağlı olarak vaka sayılarının yükselmeye başladığını anlattı.

Türkiye’de 2 ay sonra vaka sayılarının tekrar günlük 30 binin üzerine çıktığını belirten Şener, bu artışta sadece Omicron değil Delta ve Delta Plus varyantlarının da etkili olduğuna işaret etti.

Gelecek aylarda Omicron’un diğer varyantlarla yer değiştireceğini tahmin ettiklerini dile getiren Şener, “Omicron varyantı yükselirken Delta ve Delta Plus varyantlarının birdenbire kaybolacağı gibi bir kanıya kapılmayın. Artan vaka sayıları sadece Omicron varyantının getirdiği bir hastalık yükü değil. Sahada baktığımız zaman Delta ve Delta Plus olgularında da bir artış var. Oransal olarak gördüğümüz tüm vakaları Omicron’a bağlamak mümkün değil” dedi.

Omicron varyantının diğerlerine göre daha bulaşıcı olması nedeniyle hastaneye başvuru sayılarını hızla artırmasını beklediklerini ifade eden Şener, bu varyantın yüksek aşılama oranlarına sahip ülkelerdeki seyrine bakarak daha hafif atlatıldığına ilişkin değerlendirmeler paylaşıldığını kaydetti.

Bu paylaşımların insanlarda rehavete neden olabildiğini dile getiren Şener, şöyle konuştu:

GRİPTEN BAŞVURULAR ARTTI

Son iki haftalık süreçte özellikle 15-18 yaş grubunda mevsimsel grip olgularının da arttığına işaret eden Şener, bunların büyük kısmının baş ağrısı, bulantı, kusma, ateş ve kas ağrısı gibi Kovid-19 benzeri şikayetlerle hastanelere başvurduğunu aktardı.

Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sahada baktığımız zaman en azından 2 yıldır görmediğimiz kadar çok grip olgularını görmeye başladık. Bu aslında maske mesafe önlemlerine uyulmadığının göstergesi. Çünkü önlem ve kısıtlamalara iyi uyulduğu dönemlerde bu kadar yüksek oranda grip olgusunu görmüyorduk.”

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.