Kategoriler: Siyaset

Kobani davasında kritik gelişme: Mahkeme başkanı değişti

HDP’nin eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 108 HDP’linin yargılandığı Kobani davasında, hakim Bahtiyar Çolak’ın; Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararıyla Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’ndan alındığı ortaya çıktı.

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 21’i tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobani davasının altıncı duruşması Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılıyor. Duruşma öncesinde, bu aşamaya kadar mahkemenin başkanlığını yapan hakim Bahtiyar Çolak’ın görevinden alındığı ortaya çıktı. HSK Adli Yargı 1. Bölge Hâkimlerinin Müstemir Yetkilerinin Belirlenmesine İlişkin Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesinin 4 Kasım 2021 tarihli kararında Çolak’ın Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı yetkisine son verildiği görüldü. Karar ile Çolak’ın mahkeme başkanlığı yetkisi “kaldırıldı”.

YERİNE ATANAN İSİM BELLİ OLDU

HSK’nin 4 Kasım 2021 tarihli kararıyla, Ankara 22’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne geçici olarak görevlendirilen mahkeme üyelerinden Yıldıray Kaya, mahkeme başkanı olarak atandı. Aynı kararla yeri boşalan Kaya’nın yerine ise 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne ilişkin itirazları değerlendiren Ankara 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nden Murat Dönmez atandı.

Davanın 18 Ekim’de görülmeye başlanan 5’inci duruşmasında, geçici mahkeme başkanı Kaya, Çolak’ın rahatsızlığı nedeniyle 1 veya 2 ay duruşmalara katılamayacağını belirtmişti.

Paylaş

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.