Kategoriler: Gündem

Kaybolduktan 10 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Müslüme’nin anneannesi: “Bu çocuk oraya nasıl çıktı, aydınlatılmalı”

10 gündür süren arama çalışmalarından bir sonuç alınamazken öğle saatlerinde Yörük çadırının yaklaşık 7-8 kilometre uzağında, küçükbaş hayvanlarını otlatan ismi açıklanmayan bir çoban Müslüme’nin yerdeki cansız bedenini görünce, durumu çevrede arama yapan güvenlik güçlerine bildirdi.

Bunun üzerine kısa sürede bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken jandarma komandoları çevrede önlem aldı. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemeleri sürerken, Müslüme’nin babası Mehmet Yağal, annesi Selvi Yağal ile diğer yakın akrabaları, ifadelerine başvurulmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürdü.

“O TEPEYE NASIL ÇIKTI?”

Günlerdir termal kamera, drone ve AKUT, AFAD, polis, jandarma komandoları ile itfaiye arama kurtarma ekipleri ile gönüllü vatandaşların yaptığı aramalardan sonuç çıkmadı. Müslüme’nin yaklaşık 500 metre yüksekliğindeki dağın sık ormanlık olması dikkat çekti. Bu arada Müslüme’nin aynı ismi taşıyan anneannesi Müslüme Yağal, şunları söyledi:

“Torunum kaybolduğu haberini alınca aynı gün Karaman’dan Mersin’e geldik. Çocuk bir anda ortadan kaybolmuş. Babasının aracının peşinden gitmiş. 10 gündür bu kadar ekip çalıştı. Aramışlar, taramışlar bir sonuca ulaşamamışlar. Bu çocuk o dağın tepesine nasıl gitti? Oraya kendi başına çıkabilir mi? Bilmiyorum. Nasıl çıktı, nasıl ulaştı bunun ortaya çıkartılmasını istiyoruz.”

İNCELEME 5 SAAT SÜRDÜ

Jandarma komandoları tarafından çembere alınan dağlık bölgede nöbetçi Cumhuriyet Savcısı, olay yeri inceleme ekiplerinin çevredeki incelemesi yaklaşık 5 saat sürdü. Yapılan incelemeden sonra Müslüme’nin cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere hastaneye götürdü. Adli Tıp tarafından yapılacak otopsinin sonucu bekleniyor.

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.