Japonya’da geçen yıl 6 milyonu aşkın kanatlı hayvanın ölmesine neden olan ve ülkede geçtiğimiz günlerde yeniden ortaya çıkan kuş gribi salgınına dair endişe verici bir gelişme yaşandı. Japonya Tarım Bakanlığından yapılan açıklamada, Kagoshima eyaletindeki Izumi şehrinde doğrulanan bu sezonun 3. salgınında, virüsün oldukça bulaşıcı olan alt tipi H5N8’e rastlandığı bildirildi.
3 ÇİFTLİKTE SALGIN
Japonya’da yılın ilk toplu kuş gribi vakaları Akita eyaletindeki bir tavuk çiftliğinde geçen hafta doğrulanmış, tedbir amacıyla 143 bin kanatlı hayvanın öldürüldüğü açıklanmıştı. İkinci salgın haberi Kagoshima eyaletinden gelirken, Izumi şehrindeki bir tavuk çiftliğinde ise 38 bin 500 kanatlı hayvan itlaf edilmişti. Son olarak dün Kagoshima eyaletindeki Izumi şehrinde bulunan bir diğer tesiste 11 bin kanatlı hayvan kuş gribi nedeniyle ölmüştü.
BİRÇOK EYALETE SIÇRAMIŞTI
2018 yılından bu yana Japonya’da ilk kez geçen yılın Kasım ayında görülen toplu kuş gribi vakaları, daha bulaşıcı olan H5N8 mutasyonunun etkisiyle birçok eyalete sıçramış, öldürülen kümes hayvanlarının sayısının rekor kırarak 6 milyonu geçtiği açıklanmıştı. Önceki rekorun ise virüsün daha az bulaşıcı bir türü nedeniyle toplam 5.78 milyon tavuğun öldürüldüğü 2005-2006 sezonuna ait olduğu kaydedilmişti.
İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…
Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…
UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…
Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…
UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…
Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.