Kategoriler: Kültür Sanat

İzmir Şehir Tiyatroları’ndan ‘Tavşan Tavşanoğlu’ oyunu

İzmir Şehir Tiyatroları, yetmiş yıllık aradan sonra, Yücel Erten’in Aziz Nesin öykülerinden uyarladığı “Azizname” ile sezonu açmıştı. Şimdi de ikinci oyunla, “Tavşan Tavşanoğlu” ile izleyici karşısına çıkacak. Fransız yazar Coline Serrau’nun kaleme aldığı, Çetin İpekkaya’nın dilimize kazandırdığı oyun, Yücel Erten’in rejisiyle seyirciyle buluştu. “Tavşan Tavşanoğlu”, serbest piyasa ekonomisi ve neo-liberal politikaların topluma dayattığı sıkışmışlığı ve çaresizliği gözler önüne sererken iktidarın söylemlerine eğlenceli bir karşı çıkış içeriyor.

“HEYECAN İÇİNDEYİM”

Oyunu değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yıllar sonra da, İzmir Şehir Tiyatroları’nın tiyatroseverlerin ilgiyle takip edeceği özellikli bir yerde duracağını bilmenin heyecanı içindeyim. Tavşan Tavşanoğlu, eğlenceli olduğu kadar sözü öne çıkan bir oyun. Sanatçıların her biriyle iftihar ediyorum” dedi. Yönetmen Yücel Erten de oyunda bir ailenin geçim kıskacında giderek daralan yaşam alanına tanıklık edildiğini belirterek şunları söyledi:

“Küresel kapitalizmin mengenesinde yoksullaşan, çaresizleşen ve üst üste gelen darbeleri sabırla sineye çeken, örgütlenmeyi pek bilmese de dayanışmanın hakkını veren tatlı bir Fransız ailesi. Fransa dediğime bakmayın, bireyi ve yereli eze eze küreselleşen bu dünyada örneği çok. Yazarımız Serreau, bu zorlu savaşıma güleç bir bakışla yaklaşıyor. Ailenin en küçüğü Tavşan’ın sırrını burada ele vermeden söylemek gerekirse, zaman zaman gözlerimizin yaşarması ile kahkahalarımızın arasından sıyrılan naïf, ütopik ve fantastik bir final kurgulanıyor.”

Paylaş

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

3 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

3 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

3 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

3 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

3 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

3 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.