Kategoriler: Gündem

İstanbul Barosu’nun seçim maratonu başladı

‘TEK ADAMA MAHKUM OLMAYAN BİR DÜZEN’

Genel kurulun açılış konuşmasını mevcut İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu yaptı. Durakoğlu, “Baromuz tarihinde 1986 yılında bir yasa değişikliği sırasında Genel Kurulun bir yıl uzaması suretiyle yapılmasından sonra, ikinci kez gecikmiş bir genel kurul yapıyoruz. Evet biz avukatız, evet biz bir hukuk kurumuyuz, evet biz bir meslek odasıyız ama kanunun bize verdiği yetkiyle hukukun üstünlüğünü göz etmek ve haklarına sahip çıkmak için bir demokrasi mücadelesini öncelemek zorundayız. Latin Amerika ve Sahra altı Afrika ülkelerinin kimilerinde görülen bu rejime mutabık olamayız. Kuvvetler ayrılığını öngören yargı bağımsızlığını tarafsızlığını ana eksen sayan tek adamın iki dudağına mahkum olmayan bir yeni düzlemin inşaasında İstanbul Barosu varolmalıdır. Olacağız”diye konuştu. Durakoğlu son olarak şunları söyledi:” Son kez aday olma kararlılığım nedeniyle, edindiklerimi not bırakmayı görev sayacağım. 2024 yeterlilik sınavlarının dur durabileceği konusundaki endişelerimi de paylaşmak isterim. İstanbul Barosu Genel Kurulu’ndan mesleki sorunların çözümüne dair yaklaşımlar özenle değerlendirilecektir. Özellikle çözüm arayışları ve gerçekçi projeler mesleğimizin geleceğini de şekillendirecektir.”

Başkan adaylarının gelecek dönem için vaatlerini anlatacağı genel kurulda, mevcut yönetimin faaliyetleri, denetim ve disiplin kurulu raporları görüşülecek.

Şu ana kadar 8 adayın çıktığı genel kurulda; mevcut başkan, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Mehmet Durakoğlu yeniden bu göreve talip olurken, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi adayı Hasan Kılıç, Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Ata Yazıcıoğlu, Avukat Hakları Grubu adayı Gökhan Ahi, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu adayı Sezin Uçar, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Kaptan Yılmaz, Hukukçular Platformu Adayı Burhan Öğütçü ve Bağımsız Avukatlar grubu adayı İshak Şâdi Çarsancaklı oldu.

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.