Kategoriler: Gündem

Hülya Kılınç ahlak polisi eşliğinde götürülmüştü: Özel Meclis gündemine taşıdı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa’da gazeteci Hülya Kılınç’a Manisa Adliyesi’nden çıkarken bir ahlak polisinin eşlik ettiği görüntüleri TBMM gündemine taşıdı. Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Bu onur kırıcı ve utanç verici görüntülere ilişkin talimatı kim vermiştir? Bir soruşturma başlatılmış mıdır” diye sordu.

CHP Grup Başkanvekili, Manisa Milletvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, MİT Kanunu’na aykırı hareket ettiği iddiasıyla gazeteci Hülya Kılınç’ın haksız yere hapse mahkum edildiğini belirtti.

“UTANÇ VERİCİDİR”

Özel, “Hülya Kılınç 15 Şubat tarihinde adliyeye gelerek savcılığa teslim oldu. t24.com.tr’den Tolga Şardan’ın yazısına göre Kılınç’ın adliyeye gelmesinin ardından Manisa Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi’nden bir ekip görevlendirildi. Ekipte kadın polis olmaması nedeniyle Asayiş Şube Ahlak Büro’dan bir kadın polis görevlendirildi. Kamunun haber alma hakkı gereği gazetecilik faaliyetinde bulunan bir gazetecinin Adliyeden çıkarken bir ahlak polisi eşliğinde görüntülenmesi ciddi bir görev suiistimali olduğu gibi, kamuoyunda da infiale neden olmuştur. Fuhuşla mücadele, kumarla mücadele gibi konu başlıklarında görev yürüten ahlak polisinin bir gazetecinin işlemlerini yürütmesi için görevlendirilmiş olması onur kırıcı ve utanç vericidir” dedi.

“SORUŞTURMA BAŞLATILDI MI?”

Özel, Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu soruları yöneltti:

“Manisa Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi’nde görevlendirilecek bir kadın polis yok mudur? Neden bir gazeteciye Ahlak Bürosu polisleri eşlik etmiştir? Bu onur kırıcı ve utanç verici görüntülere neden olan görevlendirmeye ilişkin talimatı kim vermiştir? 15 Şubat günü yaşanan bu olaya ilişkin olarak bir soruşturma başlatılmış mıdır? Soruşturma başlatıldıysa akıbeti ne olmuştur?”

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.