Kategoriler: Dünya

Eski Papa çocuk istismarı raporundaki iddiayı kabul etti

Eski Papa 16. Benediktus, Salı günü, hakkında 1977-1982 yılları arasında Münih Başpiskoposu olarak görev yaptığı sırada “çocuk istismar vakalarına göz yumduğu” iddiasıyla Almanya’da bir hukuk şirketince hazırlanan rapora ilişkin ilk kez konuştu. Raporda, Papa’nın piskoposluk döneminde istismar olaylarının sürdüğü ve zanlıların kilisedeki görevlerine devam ettiği öne sürülmüştü.

94 yaşındaki eski Papa Benediktus, yayınladığı cevap mektubunda, Münih Başpiskoposu iken cinsel istismar davalarının ele alınmasında hatalar olduğunu kabul etti, ancak dört davayı yanlış ele aldığını iddia eden rapordaki iddialara doğrudan değinmedi.

Benediktus, mektubunda “Katolik Kilisesi’nde büyük sorumluluklarım oldu. Görev sürem boyunca bu farklı yerlerde meydana gelen suistimaller ve hatalar için duyduğum acı daha da büyük” dedi.

“SON SÖZÜ TANRI SÖYLER”

Yapmış olabileceği tüm hatalara rağmen, son sözü Tanrının söyleyeceğini belirten Benediktus, “Çok yakında kendimi hayatımın son yargıcının önünde bulacağım” ifadelerini kullandı.

Münih Başpiskoposu iken 1980’de cinsel taciz davasıyla ilgili bir toplantıda olduğunu kabul etti, ancak ‘yanlışlıkla’ Alman müfettişlere orada olmadığı yönünde ifade verdiğini bildirdi.

Eski Papa sözlerine “Bu ihmalin doğruluğumdan şüphe etmek ve hatta beni yalancı olarak etiketlemek için kullanılması beni çok incitti” diyerek devam etti.

PAPA FRANCIS’E TEŞEKKÜR ETTİ

16. Benediktus ayrıca, görevdeki Papa Francis’e yöenlik “Şahsen bana ifade ettiği güven, destek ve dua için özellikle minnettarım” dedi.

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.