Kategoriler: Gündem

Eski başkana “FETÖ ile işbirliği” suçlaması

Ege’nin Sesi isimli internet sitesinde yer alan habere göre, CHP’den ihraç edilen eski Başkan Tahir Şahin döneminde FETÖ’cü olarak bilinen bazı kişilere belediye yerlerinin peşkeş çekildiğine dair iddia soruşturma tutanağına girdi. 

Tanık N.Ç’nin ifadesinde, özellikle 17-25 Aralık sonrasında ilçede aktif görevde olan H.D isimli kişinin örgüt adına birçok kurum ile örgüt arasında bağlantı sağladığını ve bu kurumlardan birisinin de Menemen Belediyesi olduğuna iddia etti. Cumhuriyet Savcılığı’nın 2018 yılında başlattığı belirtilen soruşturmada tanık ifadesinde, “17-25 Aralık sonrasında ilçede yaptığım araştırmalarda H.D isimli kişinin örgüt içinde aktif görev alarak mütevelli heyeti içinde olduğunu öğrendim. H.D isimli kişi örgüt ile Menemen Belediyesi arasında bağlantı kurarak arsa temin edilmesi konusunda aracılık yapıyordu. Menemen Belediyesi’nden bu kişi aracılığı ile spor ve yeşil alan olarak tahsis edilen yerler bile ticari işletme adı altında örgüte veriliyordu. Çanakkale istikametinde bulunan bir yerin imara aykırı bir şekilde örgüte H… lakaplı kişi aracılığıyla verildiğini öğrendim. Sonradan ise bu yer şikâyet edildi. Ancak işlem yapıldı mı bilmiyorum. Bu yer faal olarak çalışmaya devam etmektedir”dedi.

BAŞKAN TESİSLERİ GERİ ALMAK İÇİN DAVA AÇMIŞTI

31 Mart seçimlerinden sonra göreve gelen CHP’li belediye başkanı Serdar Aksoy, belediyeye ait 176 taşınmazın usulsüz olarak STK, spor kulüpleri gibi kurumlara devredildiğini tespit ederek iadesi için dava açmıştı.

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.