Kategoriler: Gündem

Eşi tarafından öldürülen Fatma Altınmakas haberlerine erişim engeli

Muş’un Malazgirt ilçesinde kayınbiraderi tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığı için şikâyetçi olduktan sonra evli olduğu erkek tarafından öldürülen Fatma Altınmakas’a dair bazı haberlere erişim engeli getirildi.

Erişim engeli için başvuran ise Muş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü oldu.

ŞİKÂYETİNDEN İKİ GÜN SONRA ÖLDÜRÜLDÜ

Katledilen Fatma Altınmakas, 12 Temmuz günü Konakkuran Jandarma Karakolunda kendisine cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla, evli olduğu erkeğin kardeşi Sinan Altınmakas’ı şikâyet etti.

Türkçe bilmeyen Altınmakas’ın ifadesinde Kürtçe tercüman bulundurulmadığı için darbedildiğini anlatamadığı ancak sağlık kontrolü için götürüldüğü Adli Tıpta şiddetin belirlendiği söylendi. 6 çocuk annesi Fatma Altınmakas, başvurusundan iki gün sonra, 14 Temmuz’da kocası Kazım Altınmakas tarafından öldürüldü.

HABERLERE ERİŞİM ENGELİ

Fatma Altınmakas cinayetinin arkaplanını sorgulayan bu haberlere erişim engeli getirildi. Muş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün başvurusuyla mahkeme, Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberleştirdiği bilgilerle, Evrensel.net’te yayımlanan “Öldürülen Fatma Altınmakas’ın kardeşi: Ablam toplumsal baskıyla öldürüldü” başlıklı habere erişim engeli getirdi. Mahkeme kararında, bu haberin yanı sıra pek çok haber sitesinde Fatma Altınmakas cinayetine dair haberlere de erişim engeli getirildiği görülüyor.

#FATMAALTINMAKASASESOL ETİKETİ ENGELLENDİ

Mahkemenin erişim engeli kararında, onlarca haber sitesinde yer alan haberlerin yanı sıra Ekşisözlük’teki Fatma Altınmakas başlığına ve Twitter’da #FatmaAltınmakasaSesOl etiketi ile yapılan paylaşımlara erişim engeli getirildi. Twitter’ın erişim engeli kararını uygulayıp uygulamayacağı henüz bilinmiyor.

ÇOCUKLARIN PSİKOLOJİLERİ GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Muş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün, Malazgirt Sulh Ceza Hakimliği’ne yaptığı erişim engeli başvurusunda, katledilen Fatma Altınmakas’ın çocuklarının psikolojilerinin bu haberler nedeniyle olumsuz etkilenebileceği belirtildi.

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.