Kategoriler: Gündem

Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal dava açmıştı: Gazetecilerin hapsi isteniyor

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal hakkındaki ‘rüşvet pazarlığı’ iddiasını haberleştiren İleri Haber”in genel yayın yönetmenleri Doğan Ergün ve İzel Sezer’in 22 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılandıkları davanın ilk duruşması görüldü.

Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre; Fransız Tefal şirketinin Türk yargısındaki bir işleminin hızlandırılması için eski Bakan Nihat Zeybekci ile İnal’ın aracı olduğu iddialarının yer aldığı haberle ilgili İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, Ergün ve Sezer, ‘alenen hakaret’, ‘kişiler arasında aleni olmayan konuşmaların kaydedilmesi suretiyle elde edilen verilerin basın ve yayın yoluyla hukuka aykırı olarak ifşa edilmesi’ ve ‘iftira’ suçlamalarıyla yargılanıyor.

“HAKARETİ BİZ DEĞİL, YARGIYA MÜDAHALESİYLE İNAL YAPMIŞTIR”

Duruşmada, ilk savunmayı Doğan Ergün yaptı. “Gazeteci, somut olgulara dayanarak hakikate bağlı kalarak kamu yararına haber yapar. Bu haber de dönemin bağımsız milletvekili Ahmet Şık’ın Twitter paylaşımları kaynak alınarak yazılmıştır” diyen Ergün, “Hakareti biz değil yargıya yaptığı müdahaleyle Cumhurbaşkanı’nın eski avukatı yapmıştır” dedi.

Ergün savunmasında ayrıca, hakkındaki suçlamaları reddetti ve “Gazetecilik ilkelerine bağlı kalınarak yapılmış bu haberin sorumluluğunu alıyor ve suçlamaları kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

“SADECE İKTİDARI ÖVEN BİR GAZETECİ PROFİLİ OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR”

Doğan Ergün’den sonra savunmasını yapan İzel Sezer ise, “Sadece iktidarı öven bir gazeteci profili oluşturulmaya çalışılıyor. Bunun dışında kalan gazeteciler baskıyla, davalarla ve cezalarla susturulmaya çalışılıyor” diye konuştu. Sezer ayrıca, “Davanın sonucunda siyasi değil hukuki bir karar çıkmasını umuyorum” dedi.

Ergün ve Sezer’in ardından konuşan avukat Özgür Urfa, iddianamenin somut ve erişilebilir delillere dayanmadığını söyleyerek, “Haberi yapan kişi belli olmasına rağmen aynı zamanda sorumlu yazı işleri müdürüne de dava açılması sebebiyle davanın hukuki olmadığı farklı saikler bulunduğu kanaatindeyiz” ifadesini kullandı.

TANIK OLARAK DİNLENMELERİ TALEP EDİLDİ

Gazetemiz yazarları Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun kaleme aldığı ve Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıkan ‘Metastaz 2: Cendere’ kitabındaki iddiaların ve milletvekili Ahmet Şık’ın tweetlerinin referans alınarak haberin yapıldığını söyleyen Urfa, Şık ve Terkoğlu’nun tanık olarak dinlenilmesini talep etti.

“Basının yandaş olmayan unsurlarına yönelik baskılama aracı güden bu davalar, yargılamaların siyasallaşma amacı taşıdığı anlamına geliyor” diyen Urfa, her iki müvekkili için de beraat talep etti.

“GAZETECİLİK KİMLİĞİYLE ALGI OPERASYONU YAPIYOR”

Mustafa Doğan İnal’ın avukatı Ferah Yıldız ise, müvekkilinin suçtan zarar göre ihtimali nedeniyle katılma talebinde bulundu.

Yıldız, “Ahmet Şık’a Twitter paylaşımları sebebiyle 3 dava açtık 2’si kabul edildi. Ergün gazetecilik kimliği üzerinden algı operasyonu yapmaktadır” iddiasında bulundu.

Mahkeme, Ergün ve Sezer’in avukatının Şık ve Terkoğlu’nun tanık olarak dinlenilmesi talebini sonraki duruşmalarda değerlendirileceğine karar verirken, İnal’ın avukatının ‘suçtan zarar görme ihtimali’ nedeniyle katılma talebini kabul etti.

Bir sonraki duruşma, 10 Mart 2022’de görülecek.

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.