Kategoriler: Gündem

Erdoğan, Öğretmenlik Meslek Yasası’na ilişkin açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20. Milli Eğitim Şûrası’nın açılışında Öğretmenlik Meslek Yasası’na ilişkin çalışmaların tamamlandığını, 10 yılı doldurmuş öğretmenlere “uzman”, uzman öğretmenlikte 10 yılı dolduranlara ise sınavdan başarılı olmaları durumunda “başöğretmen” unvanı verileceğini açıkladı. Ancak, söz konusu uygulama 2004’te AKP tarafından Milli Eğitim Temel Yasası’na eklenmiş, 2005’te de konuya ilişkin Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği çıkarılmıştı.

Unvanlara yönelik ayrıntıların belirlendiği yönetmelikte, uzman öğretmenlik için yedi, başöğretmenlik için uzman öğretmenlikte altı yıl görev yapma şartı düzenlenmişti. Ancak uzmanlık sınavı yapılamadığı için uygulama atıl durumdaydı. Böylece Erdoğan, 2004’te getirdikleri ancak uygulanamayan düzenlemeyi, görev sürelerinde artış yaparak yeniden gündeme getirmiş oldu.

“REKABET TOHUMU”

Eğitim-İş Genel Başkanı Özbay Başöğretmenlik unvanına dikkat çekerek, “Genç cumhuriyetin kavramlarını yersiz yere kullanarak içini boşaltma gayreti görüyoruz. Kıdemli öğretmenlere başöğretmen unvanı verilmesi doğru değil çünkü bu ülkenin tek bir başöğretmeni var, o da Mustafa Kemal Atatürk” dedi.

Özbay konuyla ilgili, ‘‘Veli ve öğrencinin öğretmene bakışını olumsuz anlamda değiştirecek, çalışma barışını bozacak, öğretmenler arasına rekabet tohumu ekecek bu planın, öğretmenliği yüceltmek gibi bir rotası yok” diye konuştu. Özbay öğretmenlerin, iktidarın tek başına belirlediği kriterlerle yeniden sınıflandırılmasının ve ona göre ücretlendirilmesinin değil, meslekteki kıdeme göre ücretlerinin artırılmasının gerektiğine işaret etti.

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.