Kategoriler: Gündem

EMITT 2022 Fuarı’nda öncelikli tartışma konusu maliyetler oldu

Turizm sektörü yeni sezon hazırlıklarını sürdürürken özellikle enerji zamları büyük endişe kaynağı.

Bu tür sorunlar iki yıllık aradan sonra dün 25. kez açılan EMITT 2022 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda da öncelikli tartışma konusu oldu. Sektör temsilcileri, hem maliyetlerin hem salgının seyrinin belirsizliğinden yakınırken, yeni sezon için umutlu olsalar da fiyat veremediklerini söylüyor.

DÖVİZE ENDEKSLENDİ

İFLAS TEHLİKESİ VAR

Ayvalık Uzunhan Otel ve Stone Hill Otel sahibi Nihat Uzun da iç pazara iş yapan tesislerin iflas tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Girdilerdeki en düşük artışın işçilik maliyetinde olduğunu söyleyen Uzunhan, şu yorumu yaptı: “O da yüzde 45. Biz bunu fiyata nasıl yansıtalım ki? Sezonu planlarken eskiden kârımızı hesaplardık. Şimdi ise zararımızı bile hesaplayamıyoruz.”

Açılışa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de katıldı.

FUARDA BAKAN-TÜRSAB GERGİNLİĞİ

Fuara Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya arasındaki gerginlik damga vurdu. TÜRSAB başkanı açılış programında yer almayarak konuşma yapmadı ve kurdele kesme törenine de katılmadı. Turizm Bakanı Ersoy ise TÜRSAB’ın standını ziyaret etmedi. Sektörün içinden bir isim diye tanıtılan Turizm Bakanı Ersoy’un sektörün en önemli temsilcileri olan seyahat acentaları ile arasının kötü olduğu biliniyor. Bakan Ersoy, açılışta yaptığı konuşmada ise turizm meslek birliği yasasının bir ihtiyaç olduğunu belirterek çalışmalara başladıklarını da duyurdu.

TATİLCİ EKONOMİK SEÇENEĞE YÖNELDİ

Jolly Tur Başkanı Mete Vardar ve Üst Yönetici Mert Vardar, fuarda bir toplantı düzenledi. Mert Vardar, Ocak’tan itibaren gelen zamlarla birlikte otellerin fiyatlarını yüzde 40-50 artırdıklarını söyledi. Mete Vardar ise “Misafirlerimizin yüzde 30’u, tatil tarihlerini değiştirmek gibi daha ekonomik seçeneklere yöneliyor” dedi.

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.