Kategoriler: Ekonomi

Ekonomist Veysel Ulusoy yorumladı: UBS’nin Türk Lirası kararı ne anlama geliyor?

İsviçre bankası UBS, Türk Lirası ile ilgili rapor yayımlamama kararı aldı. UBS Analisti Tilmann Kolb, bundan sonra Türk lirasıyla ilgili rapor yayımlamayacaklarını ve yatırımcıların son yayımladıkları Türk Lirası tavsiye raporlarını dikkate almamalarını belirten bir müşteri notu yayımladı.

UBS analisti Kolb, en son Kasım ayının sonlarında bir rapor yayımlayarak, TL’deki değer kaybının mevcut para politikası çerçevesinin enflasyonla mücadelede yetersiz olduğu görüşünü yansıttığını ve bu nedenle daha fazla değer kaybı ihtimalini göz ardı etmediklerini belirtmişti.

UBS’nin bu kararını Cumhuriyet.com.tr’den Altuğ Yerlisu‘ya değerlendiren ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy, “Ekonomik realitelere uymayan siyasi tavır bizi bu noktaya getirdi” diyerek iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi.

“İLK DEFA BÖYLE KESKİN BİR CÜMLE KARŞIMIZA GELDİ”

Bankaların her ay müşterilerine, büyük yatırımcılarına göndermek üzere kur tahmini, sanayi büyüme tahmini, iş gücü talebi ve arz tahminleri gibi tahmin raporları hazırladığını kaydeden Ulusoy, kararın bu netlikte ifade edilmesinin, ekonomide yürütülen siyasi tavrın bir sonucu olduğunu söyledi.

Karara ilişkin, daha önce başka bankaların da kısmi olarak bu yönde kararları olduğunu değerlendiren Ulusoy, “İlk defa böyle keskin bir cümle karşımıza geldi. Bu da tabii iyi değil. Ekonomik realiteye uymayan bir davranış var. Ekonomik realitelere uymayan siyasi tavır bizi bu noktaya getirdi” diye konuştu.

“KUSURSUZ BİR KRİZ”

Kararın, Türk ekonomisindeki yanlış kararların bir sonucu olduğunu söyleyen Prof. Ulusoy, “Kusursuz bir döviz krizi karşımızda. Dolayısıyla herkes ona göre tavır alacaktır. Onun da başında stokçuluk geliyor. Stokçuluk bir sonuçtur. Esas neden ekonomideki dengesizliklerdir” ifadelerini kulandı.

Paylaş

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.