Kategoriler: Gündem

Ege Üniversitesi’nde yapılan kaçak iki binadan kira alınmadı

Sayıştay raporunda, sosyal tesis, kantin, otel, benzin istasyonu, market ve büfe gibi işletmelerin 2 milyon 680 bin liralık kira borcunun iki yıldır tahsil edemediğini bu durumun da kamu zararına yol açtığını belirledi.

EÜ kampusu içerisinde bulunan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi girişinde iki yıldır kantin işleten Songül Kaplan’ın sözleşmesini iptal ederek binasını yıkan rektör Budak, bu kez aynı bölgeye iki adet kaçak kantin binası yaptı. Kantinlerden biri hazine arazisine, diğeri yeşil alan üzerine kuruldu. Üç yıl önce kurulan iki kaçak işletme kiralamak için ihaleye verilirken, bina için rektörlük Bornova Belediyesi’ne ve diğer resmi kurumlara ruhsat için de başvuru yapmadı. Şikâyet üzerine kampusa giden Bornova belediyesi ekipleri, iki büfenin hazine arazisi ve yeşil alan üzerine kurulduğunu, ihaleye verildiğini ve işletildiğini tespit etti. Ekipler iki işletmeyi de mühürledi.

İKİ YIL KİRA ALMAMIŞ

Ege Üniversitesi’ne bağlı vakıf ve vakıf iştiraki olan özel şirket kanalıyla yapılan kiralama işlemlerini ihale mevzuatına göre hatalı bulan Sayıştay, sosyal tesis, kantin, otel, benzin istasyonu, market ve büfe gibi işletmelerin 2 milyon 680 bin liralık kira borcunun iki yıldır (2019-2020) tahsil edilemediğini, bu durumun da kamu zararına yol açtığını belirledi. Sayıştay raporunda ayrıca üniversiteye borçlu durumdaki işletmelerin tahliye edilerek yasal süreçlerin başlatılması gerektiğini, üniversiteye bağlı vakıf iştiraki şirketin de ihalelerden men edilmesi gerektiğini anımsatıldı.

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

3 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

3 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

3 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

3 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

3 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

3 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.