Kategoriler: Gündem

E-ticarette kasım kampanyalarında artan yoğunluk çalışanları vurdu

E-ticaretin en fazla ciro yapılan dönemi olan son çeyrekte kasım ayı ile birlikte Kara Cuma, Siber Pazartesi, Alışverişte Bekârlar Günü gibi özel indirim dönemleri peş peşe başladı. Bu dönemde 30 milyon kişinin alışveriş yapması ve 60 milyar TL’lik bir satış bekleniyor. Sektörde büyüme hızla devam ederken oluşan yoğunluğun faturası kargo işçileri ve motokuryelere kesiliyor. Birçok kargo şirketinde yılsonuna kadar izinler iptal edilirken işçiler, 14 saate varan mesailere mecbur bırakılıyor.

KASIMDA 30 MİLYON MÜŞTERİ

Türkiye’de 100 binin üzerinde KOBİ’nin de pazar yerleri aracılığıyla e-ticaret yapmaya başladığını söyleyen Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, “Bu yıl kampanya dönemlerinde yaklaşık 60 milyar TL’lik doping sağlamasını bekliyoruz. Yılsonunda işlem hacminin 400 milyar TL’yi geçeceğini öngörüyoruz” dedi. TOBB E-ticaret Sektör Meclisi Üyesi ve İdeaSoft kurucusu Seyhun Özkara ise 2021’de 12-15 milyon yeni müşteri kazanıldığını belirtti. 2022’de bu sayının 53 milyona çıkacağını söyleyen NeSatılır.com kurucusu Yiğit Tuna ise sadece 2021 kasım ayında yaklaşık 30 milyon kişinin alışveriş yapmasını beklediklerini söyledi.

GÜNDE 300 KARGO

Sektör temsilcileri e-ticaretteki büyümeyi bu rakamlarla dile getirirken Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, bu artışın faturasının özellikle motokurye ve kargo çalışanlarına çıktığını söyledi. Artan iş yükü ile iş kazalarının da arttığını söyleyen Küçükosmanoğlu, “2019 yılında toplam 19 motokurye hayatını kaybetmişken bu rakamın 2020’den sonra 250’ye yükselmesi bunun açık göstergesidir. Kargo çalışanlarında da uzun mesai saatleri ve fazla iş yükü görüyoruz. Bu dönemde satılan ürün rakamları kadar iadeler de sektöre iş yükü getiriyor bunu da gözden kaçırmamalıyız. İş verenler tarafından engellenmeler olsa da bu alanlarda sendikal faliyetlerimiz sürüyor” dedi.

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

3 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

3 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

3 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

3 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

3 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

3 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.