Kategoriler: Gündem

Dünya’nın kabuğunu delerek enerji üretecekler

Quaise Energy firması, teknolojilerinin yüzeyin 20 kilometre altına inmeye imkan verdiğini ifade etti. Firma bu proje için melek yatırımcılardan şimdiye kadar 40 milyon dolar fon desteği topladı.

Safar Partners’dan Arunas Chesonis yaptığı açıklamada,” Temiz enerjiye hızlı geçiş, insanlığın karşılaştığı en büyük zorluklardan biri. Jeotermal enerji, daha az kaynak kullanarak çok daha fazla güç sağlayabilir. Temiz enerji geçişine bu iki açıdan da yaklaşmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.
Dünya’nın kabuğunun 20 kilometre altına inip sınırsız bir enerji kaynağını ortaya çıkarma planı için düğmeye basıldı. Firmaya göre bu derinlikte sınırsız ısı var.

Geleneksel matkaplar, kabuğun sığ derinliklerinde bulunan kaya ve mineraller arasında kolayca geçebiliyor, ancak daha derinlerde kayaların sertliği, aşırı basınç ve yüksek sıcaklık matkap uçlarını işe yaramaz hale getiriyor. Firmanın geliştirdiği milimetik sondaj sistemi yaklaşık on yıldır üzerinde çalışılan ancak henüz üretime geçmemiş bir fikir. Bu sondaj teknolojisi yüksek frekanslı dalgalar kullanarak kayaları ısıtmaya ve eritip veya buharlaştırıp yol açmaya dayanıyor.

Ana kayayı geleneksel yöntemlerle delecek olan firma, daha sonra daha derinlere inmek için bu enerji dalgalarını kullanacak. Firma, bu sondajlardan sonra ulaştıkları enerji kaynağını, yani ısıyı, geleneksel güç istasyonlarına enerji vermek için kullanacak ve böylece fosil yakıtlara gerek kalmayacak. Firma 2024 yılına kadar işlevsel sondaj makineleri üretmeyi hedefliyor.

Kaynak: CHIP Online

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

3 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

3 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

3 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

3 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

3 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

3 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.