Bilim insanları Delta varyantıyla ilgili çarpıcı bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma sonucu virüsün neden daha fazla bulaşıcı olduğunu ve dünyaya nasıl bu kadar hızlı yayıldığını ortaya koydu.
Çin’deki Guangdong Eyaleti Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ndeki araştırmacılar Delta varyantı bulaşmış kişilerde incelemelerde bulundu. Uzmanlar 2021 yılında hastalanan ve B.1.617.2. olarak da bilinen Delta varyantına yakalanan 62 hastayla, 2020 yılında Covid-19’a yakalanan 63 hastanın verilerini inceledi.
Bilim insanları, virüsün kendi kopyalarını daha hızlı ürettiğini ve önceki türlere göre daha kısa bir kuluçka süresine sahip olduğunu buldu. Delta varyantında orijinal suşla enfekte olan insanlara göre solunum yollarında bin kat daha fazla kopya olduğu tespit edildi.
Araştırmacıların elde ettiği verilere göre Delta mutasyonu, Aralık 2019’da Vuhan’da ortaya çıkan orijinal virüsten 2 ila 3 kat daha hızlı yayılıyor.
İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…
Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…
UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…
Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…
UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…
Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.