Kategoriler: Dünya

Cumhuriyetçi kanatta Biden isyanı: Soruşturma açılsın!

NY Post’ya yayınlanan bir habere göre, California Senatörü Kevin McCarthy, Afganistan’daki 20 yıllık ABD askeri varlığının ansızın sona erdirilerek askerleri hızla geri çekme kararına neyin yol açtığının öğrenilmesi amacıyla Kongre’den soruşturma talep etti.

Terör örgütü Taliban’a mensup milislerin, birliklerin geri çekilmesinden çok kısa bir süre sonra büyük şehirleri ve ardından başkent Kabil’i ele geçirmesi Amerikan siyasi çevrelerinde şiddetli tartışmalara neden oldu.

“AMERİKAN LİDERLİĞİNİN UTANCIDIR”

McCarthy “Dünyanın geri kalanı bize nasıl bakıyor? Başkanın attığı tweetlerden hoşlanıyorlar ama Amerika’nın artık yeterince sert olmadığını düşünüyorlar” dedi.

Öte yandan, Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell, Başkan Joe Biden’ı Taliban konusundaki uyarılara kulak asmamakla eleştirdi ve “Sorumluluk tamamen mevcut Baş Komutanımızın omuzlarında” dedi.

Mitch McConnell

McConnell ayrıca, “Biden yönetiminin Afganistan’dan başarısız bir şekilde çıkışı, Amerikan liderliğinin utancıdır. ABD’nin bu felaketten kaçınma kapasitesi vardı” dedi.

“BİDEN’IN ELLERİ KANA BULANACAK”

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nin Cumhuriyetçi milletvekili Michael McCaul ise “Biden’ın Afganistan’da elleri kana bulanacak” dedi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Taliban’ın yeniden iktidara gelmesiyle birlikte kadınların ve kız çocuklarının akıbetinden endişe duyduğunu söyledi.

Pelosi, “Taliban’ın tüm Afganlara, özellikle de kadınlara ve kızlara yönelik acımasız muamelesine ilişkin raporlar konusunda derin endişe duyuyoruz […] ABD ve uluslararası toplum, kadınları ve kız çocuklarını Taliban’ın insanlık dışı muamelesinden korumak için elinden gelen her şeyi yapmalıdır” dedi.

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.