Kategoriler: Dünya

Covid-19’un Omicron mutasyonu Hindistan’a sıçradı

Covid-19’un Güney Afrika’da keşfedilen Omicron mutasyonu yayılmaya devam ediyor. Hindistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karnataka eyaletinde 66 ve 46 yaşlarında 2 erkek hastada Covid-19’un Omicron mutasyonunun tespit edildiği ifade edilerek, söz konusu hastaların hafif semptomları olduğu belirtildi.

Karnataka Eyaleti Sağlık Bakanı Sudhakar K. basına verdiği demeçte, hastalardan birinin Güney Afrika vatandaşı olduğunu ve Hindistan’da 1 hafta geçirmesinin ardından ülkeyi geçtiğimiz cumartesi terk ettiğini belirterek, söz konusu hastanın ülkeden ayrılmadan önce yapılan Covid-19 test sonucunun negatif çıktığını açıkladı. Bakan, söz konusu hasta ile temaslı olan 250’den fazla kişiye test yapıldığını ve tüm sonuçların negatif çıktığını ifade etti.

Sağlık Bakanı, diğer hastanın ise Hintli bir doktor olduğunu ve yakın zamanda seyahat geçmişi olmadığını aktararak, iki hastanın da aşıların tam olduğunu belirtti. Bakan ayrıca, doktorun 23 Kasım’da kendisini izole ettiğini ve doktorla temaslı olan 5 kişinin Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığını açıklayarak, temaslı kişilerden alınan örneklerin Omicron mutasyonuna karşı incelendiğini aktardı.

Hindistan’da 18 yaş üstü nüfusun yaklaşık yüzde 84’ü Covid-19’a karşı en az bir doz aşılanırken, 18 yaş altındakiler henüz aşılanmadı.
Hindistan’da salgının başından bu yana 34 milyon 606 bin 541 kişide Covid-19 tespit edilirken, 469 bin 724 kişi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.