Çinli arkeologlar, ülkenin orta kesimlerinde ortaya çıkarılan 8 bin yıllık kil kapların, Çinliler tarafından monascus küfünden alkol yapmak için kullanıldığına dair en eski kanıt olduğunu açıkladı.
Çin Sosyal Bilimler Akademisi’ne bağlı Arkeoloji Enstitüsü’nde yardımcı araştırmacı olan Li Yongqiang, cuma günü yaptığı açıklamada, Henan eyaletindeki Peiligang Kültürel Bölgesi’nde bulunan iki kil çömleğin kalıntılarında büyük miktarda monascus hypha küfü ile kleistotesyum mantarları ve fermente pirinç nişastası taneleri tespit edildiğini söyledi.
Li, ortaya çıkarılan kapların bir zamanlar alkol mayalamak ve depolamak için kullanıldığının anlaşıldığını belirtti.
TARİHİ 8 BİN YIL
Peiligang, Çin’deki en eski köy kalıntılarından biri ve tarihi yaklaşık 8 bin yıl öncesine kadar uzanıyor. Bu alan, antik çağda tarımın, çömlekçiliğin, tekstil sektörünün yanı sıra alkol yapım tekniklerinin kökeni ile gelişimi hakkında yapılan çalışmalara da önemli kanıtlar sağlıyor.
İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…
Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…
UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…
Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…
UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…
Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.