Kategoriler: Dünya

Çin’den Sinovac aşısı için çarpıcı yorum: Yetkililer harekete geçti

Son dönemde Çin’de koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte ülke içinde kullanılan inaktif aşıların etkisi sorgulanmaya başlandı. Çin’de özellikle Şian kentinde patlak veren salgının hızla yayılmasıyla birlikte ülkede kullanılan inaktif aşıların etkisi tartışılmaya başlandı.

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye’de de kullanılan Sinovac’ın geliştirdiği aşının etkisiz olduğuna dair bir kaygının arttığına dikkat çekerken mRNA bazlı bir aşı için Çinli yetkililerin harekete geçtiğini yazdı.

Sözcü’de yer alan habere göre, Financial Times, Çin’de uygulanan çok sıkı önlemler ve sosyal izolasyon ile birlikte ülkede Covid-19’a bağlı ölümlerin çok düşük olduğunu yazarken, “Çin’de mRNA bazlı bir lokal aşının geliştirilmesi süreci çok yavaş ilerlerken geleneksel inaktif aşıları tercih ettiler. Kasım ayında Çinli şirket Suzhou Abogen Biosciences isimli şirket ile Walvax isimli şirket ortak bir mRNA aşısı için çalışmalara başlama onayı aldı” yorumuna yer verdi.

UYARI YAPILDI

Geçen ay Çin’de 1758 kişide koronavirüs çıkması sonrasında 13 milyonluk Şian kentini kapatan yetkililerin hamlesini değerlendiren Financial Times, “Çin’in Wuhan’da başlayan salgın boyunca karşılaştığı en büyük salgına karşı çok sıkı önlemler alınması yetkililerin yerli aşılara olan güveninin düşük olduğunu gösteriyor” ifadesini kullandı.

Öte yandan son dönemde Sinovac’ın aşısı ile ilgili yapılan araştırmalarda Türkiye’de de kullanılan aşının iki dozu ve hatırlatma dozunun Omicron varyantına karşı yeterli koruma sağlamadığını gösterdiği hatırlatıldı.

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.