Kategoriler: Siyaset

Bülent Turan’dan Erdoğan’ı kızdıracak sözler: Şu an krizimiz var

Türkiye’de artan hayat pahalılığı ve derinleşen yoksullukla kendini gösteren ekonomik kriz, AKP’nin yönetim katında da açıkça kabul edildi.

Habertük TV’de Kübra Par’ın sorularını yanıtlayan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Şu an krizimiz var kabul ediyorum. Bir problemimiz var kabul ediyorum” derken, “Bu bedeli beraber taşıyacağız milletimizle” ifadesini kullandı.

Pandemiden kaynaklı konjonktürel bir sorun olduğunu söyleyen Turan, “Dünyada her ülkede benzer krizler var az veya çok. Çok güçlü ekonomilerde daha az hasar var” diye konuştu.

“Bizim gibi kırılgan ekonomilerde daha fazla hasarlar var. Bu gayet doğal. Biz bu sorunun azaltılması, hasarın azaltılması için adım atma ihtiyacı duyduk” değerlendirmesinde bulunan Turan şu ifadelerle devam etti:

“Dövizi tek başına düşürdük. Muazzam bir artış seyri varken hatta arkadaşlarımız bile bir umutsuzluğa kapılmışken, bir özel toplantı sonrası havanın değiştiğini gördük. Nasıl ki kur artık Türkiye’de bir kriz olmaktan çıktıysa, çok kısa süre içerisinde göreceksiniz enflasyon da çıkmaya başlayacak. Şu an krizimiz var kabul ediyorum. Bir problemimiz var kabul ediyorum. Bu bedeli beraber taşıyacağız milletimizle. Fakat göreceksiniz döviz nasıl ki çok yukarı bir trendde ilerlerken bir anda durmuşsa, benzer yaklaşımlar, benzer adımlar, enflasyonda da atıldığında bunun karşılığını görmeye başlayacağız.”

AKP’li Bülent Turan’ın sözleri akıllara AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen gün yaptığı açıklamayı akıllara getirdi. Erdoğan, son dönemde özellikle elektrik ve doğalgaz faturaları üzerinden gelen tepkilerle ilgili olarak “Muhalefetin elektrik ve doğalgaz konusundaki spekülatif gayretlerini boşa çıkarmak gerekiyor. Muhalefetin yaygarasını kopardığı gibi bir durum söz konusu değil…” ifadelerini kullanmıştı.

Paylaş

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

3 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

3 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

3 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

3 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

3 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.