Kategoriler: Dünya

BioNTech’ten Almanya ekonomisine tarihi katkı

Dünyada onaylanan ilk koronavirüs aşısını geliştiren, Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin kurucusu olduğu BioNTech’in Almanya ekonomisine büyük katkı vereceği açıklandı.

NTV‘nin aktardığına göre, geçtiğimiz yıl koronavirüs pandemisi nedeniyle ülke ekonomisinin yüzde 4,7 küçüldüğü, ancak 2021 yılında yüzde 4 büyüme öngörüldüğünü belirtilirken Alman Makroekonomik Politika Enstitüsü’nden Prof. Dr. Sebastian Dullien, BioNTech’in bu büyümenin 0,5’ini tek başına sağlayabileceğini aktardı.

Dullien, verdiği demeçte, Avrupa’nın en büyük ekonomisindeki büyümenin sekizde birini BioNTech’in sağlayabileceğini belirtirken, “Tek bir şirketin Alman GSYİH üzerinde bu kadar etkili olduğu başka bir örnek düşünemiyorum” dedi.

HÜKÜMET YETKİLİSİ DOĞRULADI

Bir hükümet yetkilisi de, BioNTech’in genel ekonomik büyüme üzerindeki etkisinin bu yıl 0,5 puana ulaşacağını varsaymanın kesinlikle makul olduğunu söyledi.

Yapılan hesaplama, BioNTech’in Pazartesi günü açıkladığı 15,9 milyar avro (18,63 milyar dolar) gelir elde etmeyi beklediğini gösteren en son kazanç tablosuna dayanıyor.

“BIONTECH ÇOK NADİR BİR ÖRNEK”

Prof. Dr. Sebastian Dullien, bir makro ekonomist olarak normalde bireysel şirketlere bakmadığını söylerken, “Ancak bazen, bireysel şirketlerin makroekonomik alaka düzeyine sahip olduğu nadir durumlar vardır. BioNTech çok nadir bir örnek” dedi.

Dullien, “BioNTech yurtdışından nispeten az sayıda ön ürün tedarik ettiğinden, bu neredeyse tamamen yerli katma değerdir” derken, “Yani bunun ekonomik büyüme üzerinde doğrudan bir etkisi var” diye konuştu.

“TEK KELİMEYLE OLAĞANÜSTÜ”

ING Bank ekonomisti Carsten Brzeski de Dullien’in hesaplamasının makul olduğunu söylerken, BioNTech’in başarı öyküsünün tek kelimeyle olağanüstü olduğunu ekledi.

Brzeski, “Sadece bir yılda sıfırdan yüze çıkabilen çok fazla şirket yok” dedi.

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.