Birleşik Krallık, Danimarka ve Arjantin’den araştırmacılar, Güney Amerika’daki 8 mumyanın kalıntılarını inceledi ve iki mumyadaki “bit yapıştırıcısından” hem tarih öncesi insan nükleer DNA’sı hem de mitokondriyal bit DNA’sı elde etti.
Analiz, mumyalanmış insanların 2 bin yıl veya daha önce Amazon Havzası’nın kuzeybatısından orta ve batı Arjantin’deki And Dağları’na göç eden bir popülasyonun parçası olduğunu gösterdi. Bu da önceki teorileri doğruladı.
Kopenhag Üniversitesi’nden araştırmanın yazarlarından Mikkel Pedersen şunları söyledi:
Tarih öncesine ait genetik sayesinde Avrupa ve Doğu Asya’ya dair çok bilgiye sahibiz ama Amerika’ya dair hâlâ epey bilinmeyen var. Burası geçmişte neler olup bittiği, orada kimlerin yaşadığı hakkında bazı genetik bilgiler alıp alamayacağımızı ve o boşluğu doldurup dolduramayacağımızı gerçekten görmeye çalışmak istediğimiz yerlerden biriydi.
Molecular Biology and Evolution akademik dergisinde yayımlanan araştırmanın başı, Reading Üniversitesi’nden Alejandra Perotti, tekniğin faydalarından birinin tarih öncesine ait eşsiz kemik ve diş örneklerine zarar vermemesi ya da onları yok etmemesi olduğunu söyledi.
Bilim insanlar, bit zamkının bir dişle aynı miktarda ya da kafatasındaki petröz kemiğinden alınacak miktarın iki katı kadar insan DNA’sı sağladığını söyledi.
Kaynak: Independent Türkçe
İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…
Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…
UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…
Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…
UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…
Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.