Kategoriler: Dünya

Biden CIA direktörünü gizlice Moskova’ya gönderdi

CNN’de yer alan habere göre, Burns’ün üst düzey güvenlik yetkilileriyle bir araya geldiği Rusya ziyareti, Rusya’nın Ukrayna’nın kuzey sınırına düzensiz asker ve teçhizat yığdığına yönelik haberlerin hemen ardından geldi.

Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilim son dönemde, Kiev yönetiminin Moskova’ya yönelik ‘kasıtlı kışkırtma’ iddiaları ve iki ülke arasında yaşanan enerji krizi ile daha da yükseldi.

Zelensky’nin bir danışmanı CNN’e verdiği demeçte, “Enerji şantajıyla birleşen gerginlik, daha agresif bir Rus yaklaşımının yolda olduğuna işaret ediyor” dedi.

OLAĞANDIŞI ASKERİ HAREKETLİLİK

Pentagon basın sekreteri John Kirby Cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya tarafından yapılan konuşlanmanın boyutlarına ilişkin olarak “olağandışı” tespitinde bulunmuştu.

Kirby, “Yakından izlemeye devam ediyoruz ve daha önce de söylediğim gibi, Rusya’nın herhangi bir tırmandırıcı veya saldırgan eylemi ABD için büyük endişe kaynağı olacaktır” dedi.

UYDU GÖRÜNTÜLERİ

Maxar Technologies tarafından Pazartesi günü çekilen uydu görüntüleri, ABD yetkililerinin endişe duyduğu türden düzensiz Rus asker ve teçhizat hareketlerini gösteriyor. İki üst düzey ABD yetkilisi, görüntülerde Rus birliklerinin, tanklarının ve topçularının, Rusya’nın Yelnya kasabası yakınlarında toplandığını gösteriyor. Uzmanlar, Biden yönetiminin, Rusya’nın ilkbaharda yeni bir askeri harekat başlatabileceğinden endişeli olduğu belirtiliyor.

RUSYA: “ÖNLEM ALIYORUZ”

Putin sözcüsü Dmitry Peskov, uydu görüntüleri hakkındaki sorulara verdiği yanıtta, “Askeri teçhizatımızın veya ordu birliklerimizin Rusya Federasyonu topraklarındaki hareketi yalnızca bizim işimiz. Rusya kimseyi tehdit etmemiş ve etmemektedir, kimse için de tehlike oluşturmamaktadır. Ancak, özellikle NATO ve diğer ülkelerdeki oldukça agresif yayılmacı eğilimlere karşı her zaman önlemlerini almaktadır” ifadelerine yer verdi.

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.