Kategoriler: Siyaset

Bedri Yaşar’dan iktidara tedbir çağrısı: Kamu müteahhitleri batıyor

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, TBMM’de yaptığı konuşmada kamu müteahhitlerinin iflasın eşiğinde olduğunu, müteahhitlere mutlaka tasfiye hakkı; ve ek fiyat farkı uygulaması verilmesi gerektiğini belirtti.

Kamu müteahhitlerine ilişkin son çıkan yasanın hiçbir yaraya merhem olmadığını belirten Bedri Yaşar; 40 bin kamu müteahhidin zor durumda olduğunu ve kamu müteahhitlerine muhakkak tasfiye hakkının verilmesi gerektiğini belirtti.

İYİ Partili Yaşar, gerekli ek tedbirlerin alınmaması halinde kamu müteahhitlerin istihdam ettiği çalışanlar ve sektörün alt temsilcileri de dahil olmak üzere bu durumdan yaklaşık olarak 1 milyon 300 bin kişinin olumsuz etkileneceğini vurguladı.

“YASA YETERSİZ; EK FİYAT FARKI DÜZENLEMESİ GETİRİLMELİ”

Artan çimento, demir, mazot fiyatları ile müteahhitlerin işlerin altından kalkmasının mümkün olmadığına değinen Bedri Yaşar “Hükümetin verdiği yüzde 10 fiyat farkıyla müteahhitlerin işlerin altından kalkması mümkün değildir. Hâlbuki devlet sorumluluk duygusu gereği kamu müteahhitlerimizin yanında olmalıdır. İş alanlar artan maliyetler nedeniyle daha işe başlayamayanlar var; yüzde 10 gerçekleştiren var, yüzde 20 gerçekleştiren var. Hiç olmazsa bu müteahhitlerimize bir tasfiye hakkı verin veyahut şu fiyat farkını tekrar gözden geçirin. Buradan uyarıyorum; müteahhitler batarsa yapamadıkları her işin devlete maliyeti en az 3 katı olur. Ama onlar hiç olmazsa ‘Şerefimiz var, onurumuz var, zarar edelim, az zarar edelim ama bu işleri yapalım; bize destek olun’ diyor. Bundan daha haklı nasıl bir talep olur, nasıl izah edilebilir?” ifadelerini kullandı.

Paylaş

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.