Kategoriler: Siyaset

Babacan’dan Erdoğan’a ‘Çin’ tepkisi

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Bursa il kongresinde konuştu.

Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomide yeni dönem haritası için Çin’i örnek vermesine tepki gösterdi. Babacan, “Bu tür büyüme, bir kere demokrasiyi tamamen rafa kaldırmak demek. Milleti başını kaldıramayacağı maaşlarla çalıştırıp, gün yüzü göstermemek demek. Sayın Erdoğan, daha da zor şartlarda yaşayacağımızı itiraf ediyor. Halkı fakirleştirerek büyüme, model bu. Böyle uydurma modellerle yaptığınız saçmalıkların arkasını doldurmaya çalışmayın. Böyle bir model olamaz” dedi.

Babacan şunları dile getirdi:

“5 dakika, 10 dakika bakıyorsunuz, kur biraz ekranlarda gevşiyor gibi. Ondan sonra ne biliyorsa onu okuyor kur. Çünkü, artık devletin, Merkez Bankası’nın, hükümetin bir ekonomi politikasının olmadığını herkes anlamış durumda. Aynı dibi delik olan çatlak olan havuz gibi su döküyor, havuz dolmuyor. Ne döküyorsa çatlaklardan, deliklerden akıyor gidiyor. Üstelik, Merkez Bankası’nın müdahale ettiği sattığı döviz kendi dövizi değil. Borç aldığı döviz. Eksi 50 milyar doları görmüş olan net rezervler, Merkez Bankası’nın net döviz pozisyonu, Merkez Bankası döviz sattıkça daha da eksiye, dibe gidiyor. Böyle bir miras yedilik bu ülkede görülmedi.

(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Kur dediğin bugün artar yarın düşer, enflasyon dediğin bugün artar yarın düşer” sözleri üzerine) Böyle bir vurdumduymazlık olabilir mi? Gelsin şu Bursa’nın caddelerinde sokaklarına dolaşsın. Vatandaşla sohbet etsin. Vatandaş öyle mi söylüyor acaba? Vatandaş kendisi kadar umursamaz mı? Vatandaş durumun vahametini Cumhurbaşkanı’ndan daha iyi anlamış durumda. Kendi kendine mi oluyor bu? Hava durumu mu, yağmur mu, tabiat olayı mı bu? Sen yapıyorsun. Kuru patlatan sensin. Bu milletin artık evindeki buzdolabına yeteri kadar yiyecek koyamamasının, eti sıyrılmış kemik satılmasının, bu ülkenin vatandaşın gidip kasaplardan kuru kemik almasının sorumlusu sizsiniz. Kaçamazsınız.”

Paylaş

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.