Kategoriler: Gündem

Ayşegül Aktürk cinayeti ile ilgili görülen davada sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi

Maltepe’de ilgisine karşılık alamadığı bahanesiyle sağlık çalışanı Ayşegül Aktürk’ü 17 bıçak darbesiyle öldürdüğü iddia edilen Muharrem Eralp’in yargılandığı davada dinlenen tanık Canan Yıldız, olay günü sabah saatlerinde işe gittiğini ve Ayşegül Aktürk’ün ‘Yapma, yapma’ diye bağırdığını duyduğunu söyledi. Sanık Eralp ise “Ben kendimi öldürmek isterken maktulün araya girmesiyle olay yaşandı. Bana istediğiniz kadar ceza verin, ben doğruları söylüyorum. Onu çok seviyordum” dedi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Muharrem Eralp getirildi. Duruşmada tutuksuz sanık Bayram Eralp ve taraf avukatları da hazır bulundu. Tutuklu sanık Muharrem Eralp, savunmasında şeklinde konuştu. Delilleri kararttığı iddiasıyla yargılanan baba Bayram Eralp ise önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirtti.

AYŞEGÜL AKTÜRK’ÜN “YAPMA” DİYE BAĞIRDIĞINI DUYDUM

Tanık olarak dinlenen mahalle sakini Canan Yıldız, olay günü sabah saatlerinde işe gittiğini ve Ayşegül Aktürk’ün ‘Yapma, yapma’ diye bağırdığını duyduğunu belirterek “O sırada rahmetlinin kızı ‘Abla koş annem ölüyor’ diye bana bağırdı. Bahçeye gittiğimde kanlar içinde yerde yatıyordu. Her yer kanlar içerisindeydi. Muharrem bana doğru döndükten sonra 3 kez kendini karnından bıçakladığını gördüm. Çocukları alıp götürmeye çalıştım, o sırada kızı bana ”Abla annem ölüyor, bari son nefesinde yanında olayım’ dedi. Abisi sırtından tutup bıçağı almaya çalıştı. Abisine ‘Sen buradan çık’ dedim. Ayşegül’ün yanına gittiğimde son nefesini vermişti, komşulara ambulans çağırması için seslendim, sonra polisler geldi” şeklinde konuştu.

Tanık Yıldız, sanık Muharrem Eralp’in kanlar içerisindeyken “Sevdim seni, sevdim seni” dediğini duyduğunu ve sonra kendisini karnından bıçaklamaya başladığını gördüğünü söyledi.

“BANA İSTEDİĞİNİZ KADAR CEZA VERİN”

Avukat beyanlarının alınmasının ardından tekrar söz verilen sanık Muharrem Eralp, “Bana istediğiniz kadar ceza verin, ben doğruları söylüyorum. Onu çok seviyordum” dedi. Mahkeme heyeti, sanık Muharrem Eralp’in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Muharrem Eralp’in 5 Haziran 2020’de sabah saatlerinde Ayşegül Aktürk’ü ikamet ettiği binanın önünde göğüs, karın, sırt kısmından bıçak darbesiyle öldürdüğü anlatıldı. Sanık Muharrem Eralp’in babası Bayram Eralp’in de bu sırada oğlunun yanında olduğu belirtilen iddianamede sanık Muharrem Eralp’in Ayşegül Aktürk’le ilişki yaşamak istediği fakat maktulün bu ilgiden rahatsız olduğu kaydedildi. Ayrıca iddianamede sanık Bayram Eralp’in olay sırasında kullanılan bıçağı yok etmek amacıyla komşusuna vermek suretiyle delil karartma suçunu işlediği vurgulandı. İddianamede sanık Muharrem Eralp’in Ayşegül Aktürk’ü “Seni başkasına yar etmem” diyerek tehdit ettiği, 2 adet bıçak taşıdığı, sık sık rahatsız ettiği gerekçe gösterilerek “Tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. İddianamede olayda sanık Muharrem Eralp’in kardeşleri Murat Eralp ve Meryem Eralp’i de yaraladığı hatırlatılarak sanık Muharrem Eralp’in iki kişiye karşı “Kasten yaralama” suçundan 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor. Sanık Bayram Eralp hakkında ise “Suç delillerini yok etme, gizleme, değiştirme” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor.

Son Haberler

İzmit’de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika

İzmit'de Erkeklerin Aradığı Kadınlar Son Dakika Genel olarak erkeklerin diğer deyişle, Hepimizin hayatı kendine göre…

2 sene Önce

Galatasaray, Barcelona’ya gol izni vermedi

Galatasaray'ın deplasmanda Barcelona'yla 0-0 berabere kaldığı maçta ilginç bir istatistik ortaya çıktı.Kalesini gole kapatan Galatasaray,…

2 sene Önce

İspanyol kaleci devleşti!: Barcelona 0-0 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, müsabakayı 0-0 berabere tamamlayarak…

2 sene Önce

CHP’li Özgür Özel’den iktidara Türkiye Varlık Fonu tepkisi

Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil…

2 sene Önce

Trendyol kadın girişimcileri dijitalleştiriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor

UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan…

2 sene Önce

İbrahim Kalın: Savaşın sona ermesi için nihai karar Putin’den gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk…

2 sene Önce

Gezinme deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz.